Újra munkában a női válogatott

2021.05.24. 15:00 |

Több edzéssel és két felkészülési mérkőzéssel folytatja a gyakorlást az augusztusi, kanadai világbajnokságra a női csapat.

Keddtől vasárnapig újra együtt készül az A csoportos női válogatott. Miután áprilisról augusztusra halasztották a kanadai világbajnokságot, a szakmai stáb úgy döntött, hogy május végén és júniusban is tart egyhetes edzőtábort a keretnek. Most az erőnléti felmérések után összesen öt jeges edzés vár a csapatra, amely a tervek szerint a hétvégén két mérkőzést is játszik fiú U16-os együttesek ellen.

„Nagyon hasznos, hogy már megvan a világbajnokság új időpontja, hiszen így tervezhetünk és ez segít feldolgozni az áprilisi csalódottságot is. Az új dátum miatt sok dolgon kell változtatni személyesen és a felkészülési programban is, ez pedig kihívás, de a csapat abban is kiváló, hogy áldozatokat hozzon” – mondta Lisa Haley szövetségi kapitány, aki izgatottan várja újra a közös munkát a játékosokkal.

A mostani tábor arról is szól majd, hogy felmérhesse a stáb, hol tartanak, ezt szolgálják a fizikai tesztek is, és ehhez lehet igazítani a folytatást. Az edzéseken is az eddig tanultak átismétlése lesz a lényeg.

„Elégedett voltam azzal a munkával, amit a legutóbbi táborban elvégeztünk. Az utóbbi időben nem minden játékos volt sokat a jégen, így most inkább az lesz a lényeg, hogy újra edzésbe lendüljünk, felvegyük a tempót. Átvesszük, amit gyakoroltunk, a legutóbb tanult új elemeket is. Fontos lesz, hogy a motivációs szintet visszahelyezzük oda, ahol áprilisban volt, és minden készen álljon a folytatásra. Hálásak vagyunk a fiúcsapatoknak a meccsekért, kiváló lehetőség ellenük játszani. Újra megmérettethetjük magunkat, az ellenfél személye nem annyira fontos.”

A keretben túlnyomórészt azok szerepelnek, akik a kanadai vb-re is utaztak volna. Kreisz Emma és Jókai-Szilágyi Zsófia ezúttal nem tud külföldről hazatérni. Benne van a névsorban Pázmándi Zsófia is, aki a vb előtt tartalék volt. Továbbá először kap lehetőség két, még honosítás előtt álló játékos: az amerikai születésű Hayley Williams és a kanadai Taylor Baker. Előbbi a KMH Budapestben szerepelt a legutóbbi idényben, és 17 meccsen szerzett 32 ponttal az EWHL legjobbja volt, utóbbi a magyar bajnok MAC Budapest hátvédje, a nemzetközi sorozatban 14 pontot gyűjtött.

„Az áprilisi felkészülés is megmutatta, hogy egy esetleges sérülés miatt mindenre fel kell készülni. Ők eddig nem vettek részt a válogatott programban, de esetleg később, akár az olimpiai selejtezőn bevethetőek lehetnek. Most az edzéseken segíthetnek, és megnézhetjük, hol tartanak" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Révész Zsuzsanna GK Debreceni HK
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Baker Taylor D MAC Budapest
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Mayer Fruzsina D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D DArtmouth (USA) / MAC Budapest
Pártos Réka D MAC Budapest
Tóth Enikő D KMH Budapest
Dabasi Réka F KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Huszák Alexandra F KMH Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Pintér Hanna F SDE Stockholm (SWE)
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Seregély Mira F OHA (CAN)
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest
Williams Hayley F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Másodedző
Kis András Másodedző
Budai Krisztián Kapusedző
Ács Ferenc Erőnléti edző
Tornyi Gábor Felszerelés-menedzser
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sportmasszőr
Gallyas Gabriella Rehabilitációs edző
Jasó Judit Csapatvezető
Dr. Széplaki Attila Csapatorvos
Nagy István / Soós Judit Sportpszichológus
Kaposi Dávid Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV