Újra jégen: az olimpiai selejtezőre készül férfiválogatottunk

2024.02.06. 14:16 |

A Tüskecsarnokban kezdte meg a felkészülést a február 8. és 10. között zajló olimpiai selejtezőtornára a magyar válogatott.

Egy nappal az Erste Liga alapszakasza első fázisának utolsó fordulója után találkozott a magyar válogatott bő kerete a Tüskecsarnokban: Don MacAdam és a stáb meghívásának végül Varga Balázs nem tudott eleget tenni klubkötelezettségei miatt, így őt nem láthatjuk a héten.

Ott volt viszont az első, pörgős edzésen Galló Vilmos, Sebők Balázs, Sofron István, Hári János, Erdély Csanád és a többiek: remek hangulatban kezdődött el a munka. 2016 után rendez ismét olimpiai selejtezőtornát Magyarország, de először ezen a helyszínen, korábban a Papp László Sportaréna adott otthont ezeknek a viadaloknak (2012-ben és 2008-ban is, utóbbin sikerült továbblépni a csoportból).

A négy évvel ezelőtti, nottinghami selejtezőtornát is megnyertük egyébként, de amint az, így ez a mostani is csak az utolsó előtti állomás az olimpia felé vezető úton. A kvalifikációhoz még egy tornát meg kell nyerni, a 2026-os milánói játékokra akkor juthat ki a magyar válogatott, ha sikerrel veszi a mostani, budapesti akadályt (Spanyolország, Litvánia és Japán előtt végez), majd ősszel Aalborgban is megnyeri a csoportot, ott Dánia, Norvégia és Szlovénia lenne az ellenfél.

Don MacAdam szövetségi kapitány és a játékosok is optimistán tekintenek a heti feladat elé, de mindannyian megjegyezték, nem szabad félvállról venni egyetlen riválist sem.

A keddi edzés végén a média munkatársainak álltak rendelkezésre a fiúk, hogy aztán innentől a csütörtöki startra fókuszáljanak.

A jegyeket érdemes minél előbb beszerezni, az Eventim felületén.

A keret:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Hetényi Zoltán (DEAC), Vay Ádám (HK Poprad, szlovák)

Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Pozsgai Tamás (BJAHC), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19)

Csatárok: Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19)

A stáb:

Don MacAdam szövetségi kapitány, Szilassy Zoltán másodedző, Kiss Dávid másodedző, Daniel Goller kapusedző, Dr. Karácsony Atilla csapatorvos, Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos, Antal Dénes fizioterapeuta, Hubay Zsombor fizioterapueta, Nagy József felszerelés-menedzser, Ács Ferenc erőnléti edző, Puskás Sándor erőnléti edző, Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, Németh Gergely sportpszichológus, Szilágyi Levente csapatvezető, Végh Benedek szakági vezető

A program:

Február 8., 15.00 Litvánia-Japán
Február 8., 18.30 Magyarország-Spanyolország
Február 9., 16.30 Spanyolország-Japán
Február 9., 20.00 Magyarország-Litvánia
Február 10., 16.30 Litvánia-Spanyolország
Február 10., 20.00 Japán-Magyarország

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV