Újpesten is nyert a DVTK

2017.12.14. 23:51 |
A DVTK Jegesmedvék csapata győzelemmel fejezte be a Magyar Kupa selejtezőjét.

Mindkét, már biztosan továbbjutó csapat némileg tartalékos csapattal állt fel, lehetőséget kaptak a fiatalok is a Magyar Kupa-selejtezőben. A DVTK a 10. percben, a második emberelőnyből betalált: Kulmala passzát Magosi értékesítette. A gól után aktívan támadtak a hazaiak, de egy kontratámadás végén Vas János szerzett újabb gólt. A 18. percben Sikorcin szépített, majd öt másodperccel a vége előtt Kulmala visszaállította a kétgólos különbséget.

A miskolciak erősebben kezdték a második játékrészt, és a 24. percben Sakaris volt eredményes. Az UTE kihasználatlanul hagyott egy előnyt, aztán a 31. percben Sági emberhátrányból talált be. A DVTK-nak erre is volt válasza, a 38. percben Berta passzából Hajós lőtt a hálóba.

A harmadik játékrészben a vendégek kézben tartották a mérkőzést, jó védekezéssel és szép támadásokkal érvényesítették akaratukat. Az UTE emberelőnyben továbbra sem tudott veszélyt okozni, a gólhoz ekkor inkább a DVTK állt közelebb, de Márkus jól védett. A hajrában mindent beleadott a hazai együttes, de nem tudták csökkenteni a különbséget.

A DVTK ezzel a selejtező élére ugrott. Jövő héten két találkozóval zárul a kvalifikáció, de a négy továbbjutó már megvan.

Újpest-DVTK 2-5 (1-3, 1-2, 0-0)