Újabb sima vereség Lengyelországban

2024.04.13. 18:11 |

A pénteki 5-2 után szombaton 6-2-es vereséget szenvedett férfiválogatottunk második vb-felkészülési mérkőzésén.

Eggyel jobban kezdtünk, mint pénteken, de a lendület sajnos nem tartott sokáig. Komorski ziccerénél Ortenszky ütője még nagy bravúrral odaért az utolsó pillanatban, de a 8. percben megindítottuk magunkat a lejtőn: Kapica verte meg Vargát egy csellel az alapnál, középre lőtt korongjánál Falus nem tudta kituszkolni a kapu elől Zygmuntot, aki saját kipattanóját tette be (1-0). Ami az ezt követő hat percben következett, nézni is rossz volt. Előbb Bálizs hóna alatt csorgott át egy középmagas Chmielewski-lövés, Pas ért oda leghamarabb biztosítani (2-0), majd kétszer is totális káosz volt a védekezésünk. A harmad felén túl Mihály Ákos adott el egy üggyel-bajjal megszerzett korongot, a kapu mögül érkező centerezésnél Kapica az első bekkpárunkat, Nilssont és Stipsiczet megelőzve rakta fel köztük a lecsorgót (3-0). Három percre rá Tyczinski még ennél is bántóbb gólt szerzett: úgy korcsolyázta körbe a harmadunkat a kaput is megkerülve, mintha csak edzésen lenne lőgyakorlaton, senki hozzá sem szólt, simán befordult a kapuval szembe senkitől sem zavartatva, megnézte magának a botos oldalt és ki is lőtte (4-0 a 14. percben). Teljesen szétestünk, a hat perc alatt benyelt 4. gólt egyből egy Mihály-kiállítás követte, kivédekeztük, de ezt leszámítva az első harmadban semmiféle pozitívumot nem lehetett feljegyezni.

Ezúttal a minap látott második harmadbeli javulás is elmaradt, sőt, rosszabbul nem is kezdhettük volna a középső etapot. Nilsson kétszer is rossz helyre szabadított fel – látszott a fehérváriakon az egyhónapos kihagyás –, a másodikat már nem úsztuk meg, a pakkot benntartó Ciura tette egyből a kapu elé Chmielewski elé, akinek még húzogatni is volt ideje Bálizs előtt – 44 másodperccel a fordulás után máris 5-0. Sajnos nemcsak papíron, a jégen is osztálykülönbség volt a két együttes között, és az egy dolog, hogy hátul Benny Hill-showba illő dolgokat csináltunk, de ezen túlmenően a mezőnyjátékunk is teljesen esetleges volt, és a kapura is tökéletesen veszélytelenek voltunk. Legalább egy emberelőnnyel megpróbálkozhattunk, ezúttal élet is volt benne, Nemes jó lövése Miarka lepkéséről perdült le, a lecsorgóra érkező Nagy Krisztián elől éppen csak el tudott takarítani a védő. Aztán utóbbi kiállítása alatt, majd egyenlő létszámban is tovább növelhették volna a különbséget a lengyelek, ez végül négy perccel a második szünet előtt sikerült a házigazdának. Jó ütemű lengyel csere után Zygmunt egy hanyag fonákmozdulattal dobta be oldalról a frissen érkező Walegának a védelmünk mögé, ő szabályosan kényszerítőzött egyet a másik friss erővel, Kapivácal, még szerencsénk sem volt, a jókor jó helyre bekorcsolyázó bekk, Dronia lövése végül Kiss Roland korijáról pattant be (6-0).

A záró etapot végre mi kezdtük gyors góllal: Stipsicz bepassza Galló sarkáról Nilssonhoz került hátra, ő letette lövésre Hárinak, az elé pattanót Sebők paskolta be a bal vasnál (6-1). Az első 40 perc után ez legfeljebb fájdalomdíjnak volt jó, ahogy Szabó Bence egyéni alakítása is öttel a lefújás előtt – a BJAHC támadó szellemű védője saját kipattanóját lőtte be a korongot továbbsodró Galló közreműködésével (6-2). A végén még Nagy Krisztián kiállításánál a meccset végigvédő Bálizs bravúrjaira volt szükség, maradt a 6-2, míg a bónusz rávezetések során Mihály Ákos és Nemes talált be egyformán szép mozdulattal, Bálizs mind az öt lengyel büntetőt megfogta. A Krynicában látottak alapján a vb-ig hátra lévő két hétben nagyon sok feladat van még, mert ez Bolzanóban kevés lesz, az olaszok és a szlovénok ellen legalábbis egészen biztosan.

A magyar válogatott szombati sorai:

Sebők, Hári J., Galló
Ambrus G., Németh K., Terbócs
Varga B., Papp K., Mihály Á.
Nemes, Horváth B., Sárpátki

Stipsicz, Nilsson
Kiss R., Fejes
Szabó B., Ortenszky
Falus

Bálizs (Horváth D.)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV