Újabb remek győzelem Norvégia ellen

2024.04.20. 19:04 |

Kettőből kettő: a magyar férfiválogatott szombaton is legyőzte az A csoportos norvégokat az Alba Arénában.

A második fehérvári mérkőzésre némileg átalakított sorokkal állt ki a magyar csapat, a kapuban pedig Horváth Dominik kezdett. Ezúttal a meccs elejét az északiak kezdték jobban, a kapus bravúrjai kellettek, hogy ne szülessen gól. Aztán a Hári-Varga-Sofron támadótrió nehéz pillanatokat okozott a vendég védelemnek, az első találat azonban továbbra is váratott magára. A folytatásban többnyire a mezőnyjáték dominált, viszont, ha már így alakult, akkor az már nem a mi kapunk előtt történt. A gólcsendnek Papp Kristóf vetett véget a 9. percben: a kékvonal közelében pakkot kapott, ezt követően egy finom csel után megiramodott, remek egyéni akciója végén a hosszú alsóba bombázott (1-0). A korongbedobás után hajszálhíján kiegyenlítettek a skandinávok, Strandborg lőtte a vasra a ziccerét. Támadásban maradtak a vendégek, de sikerült átvészelni ezt az időszakot, sőt, a 15. percben egy gyors ellenakció végén Varga okosan Sofronhoz passzolt, aki gyönyörű csuklómozdulattal középtávolról védhetetlenül a hálóba helyezett (2-0). Csakúgy, mint az első magyar találat után, ismét kapuvasat lőttek a norvégok: mikor Tangen már Horváthon is túljutott. Sikerült még kivédekezni a Falus kiállítása miatti nehezebb időszakot is.

Magyar emberfórral indult a középső etap, de Németh nem tudott úgy belepiszkálni egy lőtt passzba, hogy az gól legyen; majd Terbócs is tesztelte Haukeland reflexeit. Az előny végén Hári-Stipsicz-Sofron háromszögelése után beüthettük volna a harmadikat. Lendületben maradtak a mieink egyenlő létszámban is, Ambrusnak és Sofronnak is volt lehetősége. A rutinos csatár kiállítása alatt a védekezés ismét kifogástalan volt. A játékrész végéhez közeledve Papp vezérletével kialakítottunk néhány veszélyes szituációt, majd a 35. percben csak belőttük a harmadikat is: Nagy Krisztián értékesített közelről egy kipattanót. Az újabb bekapott gól felpaprikázta a vendégeket, a feszült hangulatban mégis Szabó kapott kettő percet bottal akasztásért – hátrányos egységünk újfent kiválóan ölte a játékot, Norvégia előnysora nem találta védekezésünk ellenszerét. 54 másodperccel a pihenő előtt a magyarok kerültek előnybe, de ebből a norvég csapat tudott megindulni, ám Horváth a helyén volt.

Az utolsó harmad elején a norvégok veszélyeztettek, és a 44. percben Bjercke révén szépítettek is. A folytatásban ismét a mezőnyjátéké lett a főszerep, emellett mindkét csapat egy-egy alkalommal gyakorolhatta a speciális játékhelyzeteket. Az 57. percben Norvégia újabb gólt szerzett: Ostrem tört be a magyar harmadba, kísérletét Horváth botossal hárította, a kipattanóra viszont Berg-Paulsen érkezett. A végén Haukeland még lekorcsolyázott, nyomtak a vendégek, de sikerült megtartani az előnyt.

A magyar válogatott tehát egymás után kétszer is legyőzte A csoportos ellenfelét az Alba Arénában.

A válogatott hétfőn utazik el a divízió 1/A vb helyszínére, és még egy mérkőzést játszik az olaszokkal a rajt előtt.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV