Újabb kupát nyerhet a DVTK

2018.01.23. 09:47 |
Kedd este rendezik a Visegrád Kupa döntőjének visszavágóját Nyitrán.

Három napon belül második trófeáját szerezheti meg a DVTK Jegesmedvék csapata: a Magyar Kupa magabiztos elhódítása után a Visegrád Kupában kétgólos előnnyel utazik a Nyitra otthonába. A miskolci együttes két hete 4-2-re győzött hazai pályán, akkor Kulmala duplázott, valamint Galanisz és Sakaris is betalált. A kupáról a két mérkőzés összesített eredménye dönt. Amennyiben 120 perc után döntetlen az állás, 5 perc hosszabbítás következik 3-3 mezőnyjátékossal és hirtelen halállal. Ha nem születik gól, akkor 5-5 büntetőt lőnek a csapatok, és ha ekkor is egyenlő az állás, akkor 1-1 büntetővel egészen addig folytatódik a játék, amíg döntés nem születik.

„Ne feledjük, hogy egy hat harmadból álló döntőt játszunk. Hat harmad, aminek még csak a felénél járunk. Ott fogjuk folytatni, ahol abbahagytuk, a hátra lévő háromban is keményen fogunk küzdeni a céljaink eléréséért. Biztos vagyok benne, hogy a nyitrai csapat nagyon ránk fog jönni, hogy eltüntessék a hátrányukat, ezért nekünk erre kell felkészülnünk. Ugyanakkor nem lehet csak védekezni, úgy korcsolyázunk jégre, hogy a maradék három harmadot is meg akarjuk nyerni” - mondta a meccs előtt Mikael Tisell, a DVTK edzője.

A Jegesmedvék tartják remek formájukat az utóbbi hetekben: a védekezés és a kapusteljesítmény is kiemelkedő, a kapu előtt pedig könyörtelenek, több sorukban is rendre benne van a gól.

A HK Nitra a neves szlovák játékosok – így az NHL-es múlttal rendelkező Branislav Mezei – mellett jó amerikai és kanadai légiósokkal bír. Régi ismerős a keretből a magyar válogatottban is bemutatkozott Csányi Karol, valamint a korábban Fehérváron is szereplő Judd Blackwater.

A nyitrai csapat az Extraligában az éllovas Banska Bystricától elszenvedett vereség után két győzelemmel folytatta, a második Zvolent 2-1-re, a Zilinát 3-2-re verte. Az együttes így az ötödik helyén áll, de hátránya mindössze három pont az éllovastól.

„Nem vagyunk jó helyzetben, de nem megoldhatatlan a feladatunk. Meg akarjuk szerezni a trófeát. A DVTK tele van jó légiósokkal, és a magyar játékosok is a jobbak közé tartoznak. Jó rendszerben hokiznak, egyszerűen, de hatékonyan” - mondta Andrej Kmec, a szlovák együttes edzője.

A találkozó 18 órakor kezdődik, és a Sport2 élőben közvetíti.