U20: "pozitív, hogy fordítani tudtunk 2-0-ról"

2016.08.27. 21:14 |

A svédországi U20 Super Challenge torna negyedik játéknapján Ausztria elleni találkozót követően Rich Chernomaz szövetségi kapitány a szokott módon értékelt honlapunknak.

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány: „Az első két harmadot tekintve jó volt látni, hogy a csapat megmutatta karakterét és a két emberhátrányban kapott gól után fordítani tudott 2-0-s hátrányból. Ugyanakkor, ha nem azt teszik, amit kérünk tőlük, akkor olyan helyzetek alakulnak ki, mint az első két találatnál, mert normális esetben nem így kell védekezni emberhátrányban. A három szerzett gólunk után a hangsúly az előny megtartásán lett volna, de túlságosan passzívvá vált a játékunk, a negyedik gólnál is ott voltunk, de nem védekeztünk elég határozottan. A tegnapi meccshez képest ma valamivel karakteresebb játékot mutattak az idősebb játékosok, a végén viszont, amikor fontos lett volna, nem volt olyan, aki vezéregyéniségként tudott volna előre lépni. Emellett elmondható az is, hogy néhány fiatal játékosunk viszont felnőtt a feladathoz és szépen helytáll az idősebbek között. Ezúttal is arra emlékeztettem a csapatot, hogy a meccs a végső dudaszóig tart, és ha abbahagyjuk azokat a dolgokat, amelyek két harmadon át sikeressé tettek, abból nem sül ki sok jó.

A mai volt az eddigi legnagyobb tempójú meccsünk, és bár a srácok fáradtnak érzik magukat, szépen tartottuk az iramot és elég energia volt még mindenkiben a mérkőzés végén is. Ez a tanulási ív egyik szakasza, olyasmi, amit meg kell ismerniük. Erről a tornáról hiányzik néhány alapemberünk, akik a világbajnokságon már jó eséllyel ott lesznek, de a mostani kerettel is megmutattuk, hogy ha mindenki elkötelezett és a kért struktúra szerint játszik, akkor sikeresek tudunk lenni. Pozitív tehát, hogy kétgólos hátrányból is fordítani tudtunk, ugyanakkor meg kell tanulnunk három harmadon át ugyanúgy küzdeni és bíztatni egymást – függetlenül az eredménytől. Végül pedig nem szabad elfelejteni, hogy nálunk magasabban rangsorolt csapatokkal játszunk, és ez remek dolog. Itt a játék mentális része a nagyobb kihívás számunkra, hogy végig fókuszáltak és taktikailag fegyelmezettek maradjunk. A hibák nagy része akkor jelentkezik, amikor a srácok túlságosan megilletődötté válnak.

Minden bizonnyal a torna legnehezebb meccse vár ránk holnap az igen erős svéd csapat ellen.” A Färjestad BK eddig veretlen a tornán, legutóbb Riga ellen győzött 8-0-ra.

 

Az Ausztria elleni összeállítás:

#30 Bors (#29 Dobos)

#17 Tóth G., #27 Erdély
#22 Imre, #16 Takács
#12 Szabó, #3 Oroszi
#6 Vas, #24 Bukor

#5 Sági, #20 Kreisz, #25 Szigeti
#14 Szabad, #21 Horváth, #18 Kiss
#10 Jancsó, #26 Molnár, #9 Vizi
#15 Gyurgyev, #13 Majoross, #8 Nagy Z.

 

U20 Super Challenge magyar érdekeltségű mérkőzései 
Karlstad, Svédország

2016. augusztus 24., szerda
19:15 Norvégia – MAGYARORSZÁG 6-2 (1-1, 5-0, 0-1)

2016. augusztus 25., csütörtök
15:30 MAGYARORSZÁG – HS Riga 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

2016. augusztus 26., péntek
15:30 MAGYARORSZÁG – EHC Biel 0-5 (0-0, 0-3, 0-2)

2016. augusztus 27., szombat
15:30 MAGYARORSZÁG – Ausztria 3-5 (1-0, 1-3, 0-3)

2016. augusztus 28., vasárnap
14:30 MAGYARORSZÁG – Färjestad BK

A KERET

Kapusok (3): NAGY Péter (Debreceni HK), BORS Gergely (Fehérvár AV19), DOBOS Kristóf (MAC Budapest)

Hátvédek (10): BUKOR Rajmund, OROSZI Álmos (Vasas SC), ERDÉLY Botond, IMRE Patrik, SZABÓ Dávid, TAKÁCS Bence, VAS Márk Dániel (Fehérvár AV19), FEJES Nándor, TÓTH Gergely (MAC Budapest), VILLÁS Bálint (Ogden Mustangs, WSHL)

Csatárok (15): JANCSÓ Dávid Zsolt, MOLNÁR Dávid (Debreceni HK), ERDEI Zoltán, GYURGYEV Miklós, KISS Patrik, NAGY Ákos, TÓTH Renátó, VIZI Dániel (Fehérvári AV19), NAGY Zoltán (KeuPA, FIN), KREISZ Brúnó, MAJOROSS Barnabás, SZIGETI Ákos (MAC Budapest), SÁGI Martin (DVTK Jegesmedvék), HORVÁTH Bálint (Rögle, SWE), SZABAD Kevin (Vienna Capitals, AUT)

A STÁB

Szövetségi kapitány: Rich CHERNOMAZ
Edzők: 
SVASZNEK Bence, KISS Dávid
Fizioterapeuta: 
BAGONYA Imre
Felszerelés menedzser: 
TORNYI Gábor
Csapatvezető: 
NAGY Attila

 

 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV