U20:a második harmad győzelmet ért Norvégiának

2016.08.24. 22:20 |

A meccs két harmadában egyenlő ellenfele volt Norvégiának juniorválogatottunk, a középsőben viszont öt gólt szerzett ellenfelünk és megszerezte a győzelmet.

Dobos Kristóf kezdett a magyar kapuban, a másik oldalon Lillegrend nehezítette támadóink munkáját. Az első harmad minden mutatója teljesen kiegyenlített játékot mutat. A gólszerzést Imre Patrik kezdte meg Tóth Renátó átadásából, de Ellingsen hét másodpercen belül egyenlíteni tudott. 8-8 kapura lövésből 1-1 gól született tehát az első játékrészben, mindkét fél 2-2 kisbüntetést kapott, egyikből sem született gól.

Norvégia második büntetésének javarésze átcsúszott a második harmadra, de itt sem tudtuk gólra váltani azt. Nem úgy ellenfelünk, aki a 25. percben szerzett vezetést létszámfölényben, majd nem sokkal később még egy góllal növelte előnyét. A negyedik norvég találat egy kivédekezett hátrányt követően született, majd mikor az egyenlítő gólt szerző Ellingsen ült ki a büntetőpadra, akkor is el tudta csenni a korongot csapata és máris négygólosra alakította a különbséget. Az épp említett Ellingsen végül a szünet előtt nem sokkal duplázott, így 6-1-es norvég vezetéssel mentek pihenőre a felek.

A harmadik harmadra kapust cseréltünk, Bors Gergely váltotta Dobos Kristófot és gyorsan kiderült, ennek a magyar csapatnak esze ágában sincs itt elengedni a meccset. A 47. perc elején Kiss Patrik váltott gólra egy emberelőnyt, Tóth Gergely és Szigeti Ákos készített elő neki. A folytatásban hiába lőttünk többet kapura ellenfelünknél, a harmad második fele inkább szólt kakaskodásról, mint gólokról. Maradt a 6-2-es végeredmény, holnap pedig várhatóan ennél is keményebb csata vár ránk a nagyobb és erősebb játékosokat felsorakoztató HS Riga ellen.

A Norvégia elleni összeállítás:

#29 Dobos, #30 Bors

#17 Tóth G., #27 Erdély
#16 Takács, #12 Szabó
#22 Imre, #24 Bukor
#6 Vas, #3 Oroszi

#15 Gyurgyev, #21 Horváth, #18 Kiss
#7 Nagy Á., #20 Kreisz, #25 Szigeti
#23 Erdei, #9 Vizi, #5 Sági
#26 Molnár, #11 Tóth R., #14 Szabad

(Nem öltözik: #1 Nagy P., #2 Fejes - #4 Villás, #10 Jancsó - #13 Majoross – #8 Nagy Z.)

U20 Super Challenge magyar érdekeltségű mérkőzései
Karlstad, Svédország

2016. augusztus 24., szerda
19:15 Norvégia – MAGYARORSZÁG 6-2 (1-1, 5-0, 0-1)