U20:"egy pillanatra sem engedhetjük ki a gázt"

2016.08.28. 18:56 |

A Färjestad BK elleni találkozót követően ismét értékelt honlapunknak Rich Chernomaz szövetségi kapitány, végül összegezte az U20 Super Challenge torna tapasztalatait.

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány: „Mai ellenfelünk A-csoportos játékosokat sorakoztatott fel, ennek megfelelően nagyobbak, erősebbek, képességben és taktikai fegyelem tekintetében is lényegesen jobbak voltak. A srácaink igyekeztek tartani a lépést, de a második harmadban nem voltunk elég fókuszáltak, a pillanatnyi kihagyások pedig taktikai hibákat eredményeztek, amelyeket egy ilyen ellenfél rögtön kihasznál. A harmadik harmadot végül 1-2-es eredményre hoztuk, de megfigyelhető, hogy a torna öt meccséből négyen nehéz dolgunk volt a második harmadban.

Ha a teljes képet nézzük, látni kell, hogy számos játékosunknak ez az első tapasztalata ilyen játékszinten, ami egészen más, mint amihez a klubcsapataikban hozzászoktak. Azok a szokások és az a teljesítmény, ami ott elmegy a junior korosztályban, az egy ilyen tornán megtörténhet, hogy nem elég. Ha ilyen dolgokat próbálunk, akkor az vagy a védelemben üt vissza, vagy ha nálunk van a korong és úgy próbálkozunk sikertelenül, az ellentámadásokat eredményez. Ez az öt meccs kiválóan rávilágított arra, hogyan reagálnak a játékosaink arra, ha a vesztes oldalon kell helytállni. A kritikus második harmadok tanulsága – amit a játékosainknak szintén meg kellett még tapasztalni –, hogy mindegy mennyi az eredmény, egy pillanatra sem vehetik le a lábukat a gázról, mert ezen a szinten nagyon gyorsan elmehet egy meccs rajta.

Úgy jöttünk erre a tornára, hogy számítottunk rá, megtörténhet, hogy egyszer sem hagyjuk el győztesen a jeget. Tudtuk, hogy nem lesz rengeteg gólhelyzetünk – ehhez képest még sikerült is kialakítanunk jó néhányat –, viszont mindenki tud védekezni, megvan a képessége arra, hogy egy rendszer szerint játsszon és ez az, amiben volt némi hiányérzetem. Ugyanakkor nagy hangsúly volt a korong nélküli játék gyakorlásán, hiszen a játékosaink nagy részének erre kevés alkalma nyílik a klubszezon során, hiszen ott, a bajnokság szintjén lényegesen többet birtokolják a korongot.

Ma este a vacsora után egyesével megtartjuk a személyes értékeléseket a játékosokkal, majd reggel mindenki hazautazik.”

A juniorválogatott következő programja szeptember végén lesz, amikor kétnapos összetartáson találkozik újra a bő keret.

 

A Färjestad BK elleni összeállítás:

#30 Bors (#1 Nagy P.)

#17 Tóth G., #27 Erdély
#12 Szabó, #3 Oroszi
#22 Imre, #24 Bukor
#6 Vas, #16 Takács

#10 Jancsó, #26 Molnár, #9 Vizi
#14 Szabad, #21 Horváth, #18 Kiss
#5 Sági, #20 Kreisz, #25 Szigeti
#11 Tóth R., #15 Gyurgyev, #23 Erdei

U20 Super Challenge magyar érdekeltségű mérkőzései 
Karlstad, Svédország

2016. augusztus 24., szerda
19:15 Norvégia – MAGYARORSZÁG 6-2 (1-1, 5-0, 0-1)

2016. augusztus 25., csütörtök
15:30 MAGYARORSZÁG – HS Riga 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

2016. augusztus 26., péntek
15:30 MAGYARORSZÁG – EHC Biel 0-5 (0-0, 0-3, 0-2)

2016. augusztus 27., szombat
15:30 MAGYARORSZÁG – Ausztria 3-5 (1-0, 1-3, 0-3)

2016. augusztus 28., vasárnap
14:30 MAGYARORSZÁG – Färjestad BK 1-7 (0-1, 0-4, 1-2)

A KERET

Kapusok (3): NAGY Péter (Debreceni HK), BORS Gergely (Fehérvár AV19), DOBOS Kristóf (MAC Budapest)

Hátvédek (10): BUKOR Rajmund, OROSZI Álmos (Vasas SC), ERDÉLY Botond, IMRE Patrik, SZABÓ Dávid, TAKÁCS Bence, VAS Márk Dániel (Fehérvár AV19), FEJES Nándor, TÓTH Gergely (MAC Budapest), VILLÁS Bálint (Ogden Mustangs, WSHL)

Csatárok (15): JANCSÓ Dávid Zsolt, MOLNÁR Dávid (Debreceni HK), ERDEI Zoltán, GYURGYEV Miklós, KISS Patrik, NAGY Ákos, TÓTH Renátó, VIZI Dániel (Fehérvári AV19), NAGY Zoltán (KeuPA, FIN), KREISZ Brúnó, MAJOROSS Barnabás, SZIGETI Ákos (MAC Budapest), SÁGI Martin (DVTK Jegesmedvék), HORVÁTH Bálint (Rögle, SWE), SZABAD Kevin (Vienna Capitals, AUT)

A STÁB

Szövetségi kapitány: Rich CHERNOMAZ
Edzők: 
SVASZNEK Bence, KISS Dávid
Fizioterapeuta: 
BAGONYA Imre
Felszerelés menedzser: 
TORNYI Gábor
Csapatvezető: 
NAGY Attila

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV