U20: Hosszú nappal nyitott a válogatott

2017.12.04. 21:22 |

A magyar junior válogatott már vasárnap megkezdte edzőtáborát, jégre viszont csak hétfőn lépett először.

Jarmo Tolvanen és edzői stábja a délelőtti 90 perces edzés során a specifikus játékhelyzetekre és ügyességi feladatokra helyezte a hangsúlyt. Ezt követően pedig mind a négy kapussal külön foglalkozott Várady Csaba.

A délutánfolyamán egy taktikai értekezletet tartott a szövetségi kapitány, amit egy 80 perces egymás közti játék követett a jégen. A kapuban Tóth Balázs és Szeles Martin kezdett, félidőben pedig Garbacz Máté és Nagy Kristóf kapta meg a lehetőséget.

Tóth Balázs, kapus: Nagyon jó tempóban játszunk, látszik, hogy mindenki be akar kerülni a keretbe, mindenki kellően összpontosít és oda akarja tenni magát, ez pedig meg is látszik a teljesítményeken és az edzésmunkán. Az első edzésen kettő az egy és kettő a kettő ellen játszottunk, a kisebb területen történő játékra fókuszáltunk. A délutáni edzésen nem a megszokott egymás elleni játék zajlott, a korongkihozatalokra és –bevitelekre helyeztük a hangsúlyt. Holnap hasonló nap vár ránk, de a programunk úgy van összerakva, hogy kellő időnk van a regenerációra.

Vértes Nátán, csatár: Habár csak másfél napja vagyunk együtt, nagyon jó a hangulat, jól érezzük magunkat és nagyon hasonló az egész helyzet a tavalyi évhez képest. Remélhetőleg ugyanazt a teljesítményt is tudjuk majd nyújtani, mint tettük azt egy évvel ezelőtt. Új taktikai elemeket vettünk át elméletben, amiket aztán a gyakorlatban, a jégen próbálunk megvalósítani és tökéletesíteni. Ma délelőtt a taktikai elemeket délután pedig a játékelemeket vettük át.

Gyerehokizni