U20: egygólos vereség a főpróbán

2018.12.06. 19:55 |

A magyar U20-as válogatott Ukrajna ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Divízió I/B világbajnokság előtt.

A kassai mérkőzésen Vas Márton szövetségi kapitány és stábja döntése alapján Szeles Martin kezdett a kapuban, és Kovács Dávid volt a tartalék. A csapatból Vértes Nátán maradt ki.

Az első harmad elején mindkét csapat többször eljutott a kapu elé. Az ukránoknak voltak tiszta lövőhelyzeteik, de Szeles Martin nagyokat védett. A mieink első ziccere Szalma Zsolt előtt adódott, aki Papp Kristóf passza után lőhetett, ám az ukrán kapus a helyén volt. A magyar együttes sikeresen kivédekezte az első emberhátrányt, az ellenfél csak egyszer lőtt kapura a két persze alatt. Az első játékrész utolsó perceiben alaposan megdolgoztatták a kapust a magyarok, Révész Marcell és Mihály Ákos is próbálkozott közelről. A harmad végén a magyar válogatott került emberelőnybe, és szépen körbe is járatták a korongot a játékosok, majd Mihály Ákos a kapu mögül játszott Madácsi Benedekhez, aki nem hibázott (1-0).

A második felvonás is úgy indult, ahogy az első, ám az ukránok egyenlíteni tudtak: Matejcsenko egy kipattanót lőtt be közelről (1-1). Röviddel később a mieink kerültek emberelőnybe, de ezúttal nem tudtak élni vele. A meccs felénél kapust cserélt a magyar válogatott, Kovács Dávid állt be. Újabb magyar fór következett, és közel is járt a gólhoz a csapat, de a kapuvas megmentette az ukránokat. Az ellenfél viszont vezetéshez jutott, Firszov eszmélt gyorsan egy kipattanóra (1-2).

Jó tempóban zajlott a meccs, Szalma került nagy ziccerbe, már becsapta a kapust, de a korong nem haladt át a gólvonalon. A magyar válogatott sikeresen kibekkelt egy emberhátrányt, és nagy esélye volt egyenlíteni, de kétszer egymás után is a kapuvason csattantak a lövések: előbb Horváth Bálint, majd Horváth Milán járt közel a gólhoz. Ebben a harmadban az ukránok tízszer lőttek kapura, míg a magyarok hétszer.

Az utolsó harmadban is maradt a nagy iram, mindkét kapu előtt lehetőségekkel. Az első nagy helyzetet a magyarok hagyták ki, Révész passzából Mihály Ákos lőtt kapásból, de az ukrán kapus védeni tudott. Egyre több időt töltöttek az ellenfél harmadában a magyarok, ám egy kiállítás megakasztotta a játékot, bár ismét sikerült kivédekezni a hátrányt, sőt, még a mieink veszélyeztettek. Nagy nyomást helyeztek a riválisra a magyar játékosok, és két perccel a vége előtt össze is jött az egyenlítés: Szalma lőtt a kapuba Horváth Bálint átadásából (2-2). Negyven másodperc volt hátra, amikor az ukránok végigvittek egy akciót 2 a 2 ellen, és Szirotenko megszerezte a győztes találatot (2-3).

Így tehát a főpróba nem sikerült, de az igazán fontos a szombaton kezdődő előadás lesz.

Vas Márton vezetőedző: „Úgy kezdtük a meccset, hogy kicsit féltettük magunkat, nehogy valaki megsérüljön, ezért lassabban, álmosabban játszottunk, nem azt az agresszív, sokat korcsolyázó játékot nyújtottuk, amit szerettünk volna. Nincs ezzel semmi gond, szombatra kell formába lendülni. Ez egy tökéletes főpróba volt a vb előtt, jól szolgálta a felkészülésünket. Nyögvenyelős meccset kaptak a srácok, és nem könnyű megemészteni, hogy kikaptak az utolsó percben. Meg kell tanulnunk kezelni, hogy ha az ilyen meccseken is száz százalékot nyújtunk, akkor jobb szájízzel tudjuk befejezni őket.”

Szalma Zsolt: „Az első harmadban érződött az utazás, gyengébb volt a játék, de jól küzdöttünk. A második harmadtól már az ellenfél fölé kerekedtünk. Reméljük, hogy a vb-n nekik jön ki jobban a lépés, és le tudjuk győzni őket.”

Madácsi Benedek: „Az elején álmosan kezdtünk, próbáltuk irányítani a tempót, de nem igazán jött össze. Az első harmadban sikerült betalálni, de nem úgy folytattuk, ahogy kellett volna. A harmadik harmadra kezdtünk ébredezni, de már késő volt.”

Kiss Roland: „Tanulságként kell felfogni ezt a meccset, nem a legjobb meccsünk volt. Remélem, hogy ennél csak jobb lesz. Ennél sokkal többet tudunk, és azt meg kell mutatnunk a világbajnokságon.”

Összeállítás

Szalma, Horváth B., Papp
Dézsi, Révész, Mihály
Péter A., Császár, Madácsi
Péter D., Kreisz, Kovács A.

Bugár, Fejes
Sándor, Kiss
Seregély, Vas
Horváth M.

Szeles (Kovács D.)

Kimaradt: Vértes

A program

Világbajnokság, Tychy, Lengyelország:

December 8., szombat, 13:00 Magyarország-Japán

December 9., vasárnap, 20:00 Magyarország-Ukrajna

December 11., kedd, 13:00 Magyarország-Olaszország

December 12., szerda, 20:00 Magyarország-Szlovénia

December 14., péntek, 16:30 Magyarország-Lengyelország

A keret 

Kovács

Dávid

G

Langnau (SUI)

Szeles

Martin

G

Fehérvári Titánok

Bugár

Gábor

D

MAC

Fejes

Nándor

D

MAC

Horváth

Milán

D

IOGJA

Kiss

Roland

D

Fehérvári Titánok

Sándor

Flórián

D

Fehérvári Titánok

Seregély

Máté

D

MAC

Vas

Márk

D

Fehérvári Titánok

Császár

Hunor

F

Fehérvári Titánok

Dézsi

Bence

F

IOGJA

Horváth

Bálint

F

Rögle (SWE)

Kovács

Alex

F

IOGJA

Kreisz

Brúnó

F

MAC

Madácsi

Benedek

F

Fehérvári Titánok

Mihály

Ákos

F

Fehérvári Titánok

Papp

Kristóf

F

Madison Capitals (USA)

Péter

Andor

F

Fehérvári Titánok

Péter

Donát

F

Augsburg (GER)

Révész

Marcell

F

Zürich (SUI)

Szalma

Zsolt

F

UTE

Vértes

Nátán

F

HPK (FIN)

A stáb

Vas

Márton

Vezetőedző

Horváth

András

Másodedző

Kiss

Dávid

Másodedző

Kontsas

Jukka

Kapusedző

Ágoston

Olivér

Fizioterapeuta

Speier

Kálmán

Felszerelésmenedzser

Végh

Benedek

Csapatvezető

Závodszky

Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek