U20-as bajnokság: előnyben az Ifj. Ocskay Gábor JA és a MAC Budapest

2019.03.10. 21:02 |
Lejátszották az U20-as bajnokság elődöntőjének első mérkőzéseit, amely után az Ifj. Ocskay Gábor JA és a MAC Budapest várhatja előnnyel a keddi, második találkozókat.

Ifj. Ocskay Gábor JA–Győr NEMAK-DANA ETO HC 10–1

Bár a vendég győriek már a második percben vezetést szereztek, több örömük nem volt az Ifj. Ocskay Gábor JA elleni elődöntő első mérkőzésén. A fehérváriak ugyanis a bekapott találatra még az első harmadban néggyel válaszoltak, majd a másodikban újabb négy gólt lőve 8–1-re vezettek a harmadik harmad előtt. Az utolsó 20 percben még kétszer találtak a Győr kapujába, így 10–1-re nyertek. 

A mérkőzés legeredményesebb játékosa az 5 pontos (1 gól, 4 gólpassz) Császár Hunor lett, de Madácsi Benedek (2+2) és Csölle Dániel Zoltán (1+3) is egyaránt 4 ponttal zárt. A fehérváriak kapuját Szeles Martin 96.77 százalékkal védte. 

A második, akár a fináléba jutásról is döntő mérkőzést kedden 17.30-tól játsszák a felek Győrben.

UTE–MAC Budapest 2–3 h.u.

Nem lenne meglepetés, ha az UTE és a MAC párharca csak a harmadik meccsen dőlne el. Az első találkozó ugyanis meglehetősen kiélezett csatát hozott. Az első két harmadban egyik csapat sem talált be a másik kapujába, a gólcsendet a 44. percben a MAC törte meg Ferencz Szilárd-József révén. Előnyüket az 53. percben Subotic Srdan góljával megduplázták, de az UTE Béres Boldizsár kettős emberelőnyös találatával szépített az 56. percben. A lilák természetesen mindent egy lapra feltéve az utolsó másodpercekre lehozták a kapusukat, Páterka Bence pedig egy másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített. A mindent eldöntő gól a 65. percben született, a MAC Fejes Nándor találatával nyert 3–2-re.

Nagy Kristóf a MAC kapuját 95.35 százalékkal védte, 43 lövésből 41-et megfogott. 

A két csapat kedden 18 órától játszik egymással a Tüskecsarnokban.

Az U20-as bajnokság korábbi eredményei és a további menetrend ITT elérhető.

Gyerehokizni

Válogatott termékek