U20-as bajnokság: az Ifj. Ocskay Gábor JA nyerte a döntő első meccsét

2019.03.19. 22:22 |
Az U20-as bajnokság döntőjének első mérkőzése után az Ifj. Ocskay Gábor JA került előnybe a MAC Budapesttel szemben. A bronzcsata első meccsét az UTE nyerte.

Döntő, 1. mérkőzés

Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 5–4

Az Ifj.Ocskay Gábor JA kezdhette hazai pályán a három nyert meccsig tartó döntőt. A fehérváriak a 8. perc elején Sándor Flórián emberelőnyös találatával szerezték meg a vezetést. Almási Márk a 12. percben megduplázta az előnyt, s miután Sándor a 15. percben ismét betalált, az első harmad 3–0-s hazai vezetéssel zárult.

A második harmadra összeszedte magát a MAC, s ezt bizonyítva Majoross Barnabás révén a 24. percben szépített. A 30. percben a kettős emberelőnyt kihasználva Szigeti Ákos találatával egyre csökkentette a hátrányt a budapesti csapat, a fehérváriak azonban a 34. percben Péter Andor góljával visszaállította a kétgólos különbséget. A MAC még a szünet előtt újra betalált, ezúttal Kreisz Brúnó volt eredményes, így az utolsó harmadot 4–3-ról kezdték a csapatok.

A harmadik játékrészből mindössze 36 másodperc telt el, amikor Majoross megszerezte az egyenlítő találatot, de erre a 45. percben Kiss Patrik góljával válaszolt az Ifj. Ocskay Gábor JA. Miután a hajrában nem esett újabb találat, a fehérváriak 5–4-re nyertek.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Majoross Barnabás lett 4 ponttal (2 gól, 2 gólpassz).

A 3. helyért, 1. mérkőzés

UTE–Győri NEMAK-DANA ETO KC 7–4

A bronzcsata első mérkőzésén az UTE már az első harmad után 2–0-ra vezetett, a Győr a második harmadban azonban kétszer is visszajött egy gólra. De 3–2 után a lilák zsinórban háromszor is betaláltak, miközben a győriek csak egyszer, így az utolsó játékrész előtt 6–3 állt az eredményjelzőn. A harmadik harmadban mindkét csapat egyszer volt eredményes, így 60 perc után az UTE örülhetett a 7–4-es győzelemnek.

A lilák közül hárman is három ponttal zártak: Zsigmond Áron (2+1), Pápa Barnabás (1+2) és Banga Nándor (0+3).

Az U20-as bajnokság korábbi eredményei és a további menetrend ITT elérhető.