U20-as bajnokság: az Ifj. Ocskay Gábor JA és a MAC Budapest játssza a döntőt

2019.03.13. 13:17 |

Egyik elődöntős párharcban sem volt szükség a harmadik mérkőzésre az U20-as bajnokságban. A döntőben az Ifj. Ocskay Gábor JA és a MAC Budapest mérkőzik meg a bajnoki címért.

Győri NEMAK-DANA ETO KC–Ifj. Ocskay Gábor JA 1–7

A Győr és az Ifj. Ocskay Gábor párharcának második mérkőzése ugyanúgy alakult, mint az első: a győriek a 4. percben vezetést szereztek, a harmad végére azonban már 3–1-es hátrányban voltak. A fehérváriak a második és a harmadik harmadban is kétszer találtak be, így végül 7–1-re nyertek, s kettős győzelemmel jutottak az U20-as bajnokság döntőjébe.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Madácsi Benedek lett 5 ponttal (2+3). Adorján Örs 97.5 százalékkal védte a fehérvári kaput.

Az első mérkőzésen: Ifj. Ocskay Gábor JA–Győr NEMAK-DANA ETO HC 10–1

Továbbjutott az Ifj. Ocskay Gábor JA 2–0-s összesítéssel.

MAC Budapest–UTE 2–1

A MAC és az UTE párharcának első meccsét előbbi nyerte hosszabbításban. Az újbudaiak akkor is vezettek 2–0-ra az újpestiek ellen, azzal a különbséggel, hogy csak az utolsó harmadban születtek meg a találatok. A hazai meccsen azonban már az első harmad után 2–0 volt az állás Rae Andrei és Galántai Richárd góljával. Az UTE a második harmadban hiába szépített emberhátrányban Béres Boldizsár révén, ezúttal nem tudott egyenlíteni, így a MAC nyert 2–1-re, s jutott a döntőbe.

Nagy Kristóf 97.14 százalékkal védte a MAC kapuját, 35 lövésből 34-et megfotott. Sági Máté a másik oldalon 94.59 százalékkal védett, 37 lövésből 35-t hárított.

Az első mérkőzésen: UTE–MAC Budapest 2–3 h.u.

Továbbjutott a MAC Budapest 2–0-s összesítéssel.

A három nyert meccsig tartó döntő március 19-én, Székesfehérváron indul. A bronzéremért ugyancsak három meccset kell nyerni az egyik félnek.

Az U20-as bajnokság korábbi eredményei és a további menetrend ITT elérhető.