U20: 6-3-mal a második mérkőzés is az osztrákoké lett

2020.11.06. 15:08 |

A magyar juniorválogatott ismét hasznos mérkőzést játszott St. Pöltenben, az A-csoportos világbajnokságra készülő osztrákok ellen.  

Az osztrákoknál kihagyta a második meccset Marco Rossi, az első számú juniorjátékosuk visszatért Zürichbe. Marco Pewal, a hazaiak szövetségi kapitánya az első mérkőzést követően azt mondta, kicsit gyorsabb játékot vár az övéitől pénteken és azt, hogy kevesebbet tartsák a korongot maguknál a játékosok. Ehhez képest jobban kezdett a magyar válogatott, jobbára az osztrákok védekező harmadában folyt a játék eleinte.

Mégis a hazaiak szereztek vezetést, a 9. percben szép akció végén talált Antek Tamás kapujába Oskar Maier. Lövei Dávid egyenlített aztán a 13. percben, jobbról kezdődött a magyar akció, de a végén a másik oldalon kellett befejezni, a DVTK játékosa egy életerős lövéssel értékesítette is a helyzetet, 1-1.

2-1-es osztrák vezetés után ígéretes szituációban támadhatott a magyar csapat, 4 a 3-ban egészen pontosan, de nem sikerült kihasználni az esélyt. Ahogyan 3-1 után sem, rögtön a harmadik hazai gól után kerültünk ziccerbe, de Thomas Schubert kezében végül elakadt a korong.

Harcosabbak voltak a hazaiak, ennek volt ékes példája az ötödik gól, amely előtt három emberünk között sikerült elhalászni a korongot, majd egy Wimmer-Hengemüller összejáték után utóbbi tolta be a gólvonal mögé.

A 45. percben faragtunk a hátrányon: Banga Nándor ütközte le elég keményen Necesanyt a saját kapunk előtt, majd az előrevágott korongra az osztrák kapus messze kijött a kapujából, pechjére. Egy ütközés után végül Bangához került a korong és azt az üres kapuba továbbította, 5-2.

Elég komoly bunyót nyomott le aztán a Csollák Márkó és Bernhard Posch a 48. percben, egyikük sem jöhetett már vissza a jégre.

Fotók: Andreas Robanser/Puckfans.at

Mattyasovszky Gergely csent korongot nem sokkal később, megindult Molnár Bálinttal a kapu felé, utóbbi csak biztosított a túloldalon, mert a korong végül áthaladt Schubert lába között, 5-3.

Két perccel a vége előtt kisakkoztak minket, Kasper fejezte be a keresztpasszok után a jobb sarokból, a vége 6-3 lett az osztrák válogatott javára.

Ezzel együtt most is méltó ellenfelei voltunk az A-csoportos vb-re készülő Ausztriának.

Rétfalvi Kristóf csapatkapitány így összegzett a második mérkőzés után:

"Nagyon örülök, hogy végre sikerült válogatott meccset játszani, nem csak klubmérkőzésen vehettünk részt. Nagyon köszönjük a stábnak a lehetőséget, és azoknak is, akik ehhez hozzátettek. A két meccsnek hasonló formája volt, az elején elengedtük az osztrákokat és a végén jöttünk vissza, de összességében jól sikerült mindkét mérkőzés, és tudtuk tartani az edzők kéréseit. A hozzáállásunk jobb volt pénteken, itt már tudtuk, hogy mire számíthatunk, nem úgy, mint az első nap. A két draftolt játékosuk miatt volt bennünk plusz motiváció. Az előző évhez képest új a taktikánk, ezt sikerült is most gyakorolnunk, és azt gondolom, jól is ment, jól alkalmaztuk. Sokkal többet kommunikáltunk a jégen ezúttal, amiben viszont fejlődni kell az a passzok pontossága."

St. Pölten Cup, 2. játéknap:

Ausztria–Magyarország 6-3 (2-1, 2-0, 2-2)
St. Pölten, zárt kapuk mögött, vezette
: Wuntschek, Lehner

Ausztria: Beck (Schubert)
Pfeffer (1), Zündel – Lindner (1), Nickl – Wimmer (1), Tialler
Krainz, Harnisch 1, Thaler (1) – Maier 1 (1), Kasper 2, Peeters (3) – Unterweger 1, Sunitsch (1), Hengelmüller 1 (1) – Posch, Wetzl, Necesany (1)
Szövetségi kapitány: Marco Pewal

Magyarország: Antek
Csollák, Horváth A. – Ortenszky, Dobmayer – Farkas B., Gáspár – Kóger B. (1), Mayer M. (1)
Lövei 1, Rétfalvi, Németh K. – Molnár B., Gál, Mattyasovszky 1 – Galajda, Kozma, Csiszer – Banga 1, Rózsahegyi, Strenk
Szövetségi kapitány: Horváth András

Kiállítások: 10 (+5, +20 perc), illetve 10 (+5, +20 perc)
Kapura lövések: 35:28 (10:12, 12:11, 13:5)

Az U20-as válogatott kerete:

Antek Tamás G DHK 2003
Monostori Tamás G UTE 2002
   
Csollák  Márkó D MAC 2002
Dobmayer Dominik D IOGJA 2002
Farkas Botond D Vasas 2001
Gáspár Levente D FTC 2001
Horváth András D UTE 2001
Kóger Balázs D IOGJA 2002
Mayer Martin D MAC 2002
Ortenszky Tamás D Biel-Bienne (SUI) 2002
   
Banga Nándor F UTE 2002
Csiszer Ádám F IOGJA 2002
Gál Zsombor F Vasas 2002
Galajda Zsombor F DVTK 2002
Kozma Ferenc F DEAC 2001
Lövei Dávid F DVTK 2001
Mattyasovszky Gergely F DVTK 2002
Molnár Bálint F MAC 2002
Németh Kristóf F IOGJA 2002
Rétfalvi Kristóf F IOGJA 2001
Rózsahegyi András F HC Zubr Přerov (CZE) 2001
Strenk Olivér F MAC 2002

A stáb

Horváth András Vezetőedző
Ladányi Balázs Edző
Arany Máté Edző
Székely Csaba Kapusedző
Németh Gergő Sportpszichológus
Ács Ferenc Erőnléti edző
Dobos Sándor Média
Berkes Brigitta Fizioterapeuta
Speier Kálmán Felszerelés-menedzser
Végh Boldizsár Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV