U19-U20: képességfejlesztő tábor, fókuszban az egyéni képzés!

2021.05.26. 19:29 |

A Vasas Jégcentrumban dolgozik keddtől az U19-es és U20-as válogatott kerete, a cél az egyéni képességek javítása, a hibák kiküszöbölése, a hiányosságok minimalizálása.

A vártnál ugyan szűkebb létszámban, de elkezdte a munkát Horváth András és stábja irányításával az U19-es és U20-as válogatott a jó előre meghirdetett képességfejlesztő táborban. A 2002-es és 2003-as születésű játékosok mellett Horváth Donát személyében egy 2004-es születésű hokis is munkába állt.

„Ebben a fejlesztőtáborban a fő hangsúlyt a koritechnikára és a bottechnikára helyezzük, emellett próbálunk rávilágítani az egyéb hibákra és alternatívákat adni, amikkel pótolhatók a hiányosságok” – mondta Horváth András, a legmagasabb utánpótlás korosztály szövetségi kapitánya. – A délelőtti jeges edzéseken csak az alapkorcsolyázási technikával foglalkozunk. Úgy gondoljuk, fontos ez, hiszen a legmagasabb szinten jégkorongozó profi játékosok is rendszeresen fejlesztik a technikájukat és gyakorolnak. Mindig lehet javulni, és nagyon sokat nyerni, az energia megspórolásával jobb teljesítményt nyújtani a jégen. Már az első edzéseken meglepődött egy-két fiú, milyen sokat lehet fejleszteni a technikán, és ezzel mennyi mindent lehet hatékonyabbá tenni. Ahhoz persze, hogy a mindennapokban ösztönszerűen sikerüljön ezeket alkalmazni, sok gyakorlásra van szükség.”

A kapitány azt is elmondta, miért könnyebb most az azonnali visszajelzés a srácok felé.

„Egyrészt sok edző dolgozik a stábban, több idő jut az egyéni visszajelzésekre és képzésre, videózunk és folyamatosan elemzünk is. Lehetőségünk nyílt most egy olyan rendszert is kipróbálnunk, ami valós időben mutatja a játékosok mozgásának, gyorsulásának, sebességének, helyezkedésének legfontosabb adatait – ez is hasznos segítség nekünk. Minden nap tudjuk használni a „rapid shot” lőpadot is, ezzel a játékosok lövéseit fejleszthetjük, és egyébként természetesen külön foglalkozunk a kapusokkal is. A délutáni edzéseken a játéké a főszerep, amennyire lehet, próbáljuk kevésbé nyerssé tenni a hetet, hogy a srácok ne egyfajta „munkatáborként” éljék meg. Egyébként is szerettük volna kicsit lazábbra, könnyedebbre venni a tábort, hogy a srácoknak szabadidejük is legyen az edzések között. Azt gondolom, eddig jó hangulatban telik a hét.”

Horváth András azt is elmondta, a hagyományos felméréseket is elvégzik a héten, és Ács Ferenc erőnléti edző segítségével az erőedzések technikáján is dolgoznak, fontos ugyanis, hogy ezek kivitelezése is megfelelő legyen. Itt is egyénre szabottan foglalkoznak a fiúkkal, hogy mindannyian a lehető leghatékonyabb száraz felkészülést tudják majd megvalósítani a nyári pihenő után.

A képességfejlesztő tábor résztvevői:

Név Poszt Született
Antek Tamás G 2003
Chmelik Levente G 2003
Remete Gergő G 2003
     
Hadobás Zétény D 2003
Horváth Donát D 2004
Jakabfy Sámuel D 2002
Kóger Balázs D 2002
Szabó Bálint D 2003
     
Ambrus Csongor F 2003
Antal Norbert Bendegúz F 2003
Banga Nándor F 2002
Fekete Alex F 2003
Galajda Zsombor F 2002
Horácskó Márk F 2002
Károly Róbert Nikolász F 2003
Mattyasovszky Gergely F 2002
Mihalik András F 2003
Tóth Tamás F 2003
Varga Balázs F 2003


A stáb:

Horváth András HC Szövetségi kapitány
Ladányi Balázs AC Edző
Arany Máté AC Edző
Hajek Márk GC Kapusedző
Dr. Németh Gergő SP Sportpszichológus
Ács Ferenc SC Erőnléti edző
Dobos Sándor ME Média
Berkes Brigitta PH Fizioterapeuta
Speier Kálmán EQ Felszerelés-menedzser
Végh Boldizsár TM Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV