U19: „hegyben vagyunk”, megérkezett a csapat Gjøvikba

2020.02.05. 23:35 |

Hosszú utazás után futott be a norvég kisvárosba Vas Márton csapata, amely a Négy Nemzet Tornán vesz részt a csapatépítés első állomásaként.

„Sok helyen jártam már, sok pályát láttam, de ilyet még nem” – fogalmazott Horváth András, az U19-es válogatott edzője a csapatbuszon, miután a fiúk „beköltöztek” a gjøviki jégcsarnok öltözőjébe. Arra gondolt, hogy a Gjøvik Olympiske Fjelhall – ez a létesítmény hivatalos neve – gyakorlatilag a hegy gyomrában van. A „hegycsarnok” történetesen a világ legnagyobb ilyen jellegű csarnoka, a hegyoldaltól 120 méterrel a hegy belseje felé. Az 1994-es lillehammeri olimpiára épült, két év alatt, 29 000 tehergépkocsi kőzetet szedtek ki a hegyből. A végeredmény egy 5830 férőhelyes aréna, amely Gjøvik város fő vonzereje, ezen nem is csodálkozunk (van benne például egy nagyon kemény mászófal is).

A srácoknak is nagyon tetszett az aréna, egyből kikerekedtek a fáradt szemek, ahogyan besétáltunk a barlangba, majd kisétáltunk a pálya mellé. Merthogy fárasztó volt az utazás: a Tüskecsarnokból fél 11-kor indult el a busz a Liszt Ferenc Repülőtérre, a Négy Nemzet Tornának helyet adó csarnokhoz fél kilenc után érkezett meg a csapat a müncheni átszállás, az oslói landolás és a másfél órás buszút után.

Vas Márton és a szakmai stáb egyébként kedden találkozott a húszfős kerettel, két edzést vezényelt a fiúknak. Az első megbeszélésen a kapitány elmondta, mindenki azért kapott meghívót, mert rászolgált arra, és most itt lesz a lehetőség arra, hogy ezt mindenki bizonyítsa. Kiemelte, hogy a lényeg nem lesz más, mint a fókusz és annak folyamatos fenntartása.

A csapatkapitányi tisztet Rétfalvi Kristóf tölti be, helyettese Dóczi Zsombor és Horváth Milán lesz, mindhárman ott voltak a kijevi, divízió 1/B-s világbajnokságon aranyérmet szerző, ezzel a feljutást kiharcoló csapatban.

A magyar csapat csütörtökön délelőtt negyed 11-től van először jégen, az ebéd és a rövid pihenő után 16 órától pedig megkezdi szereplését a tornán, Franciaország ellen.

A tornát lehet majd élőben követni az alábbi linken.


A magyar csapat programja a Négy Nemzet Tornán:
2020. február 6., 16 óra: Franciaország-Magyarország
2020. február 7., 19:30: Magyarország-Norvégia
2020. február 8., 12 óra: Ausztria-Magyarország
 
A keret
Horváth Bendegúz G If. Ocskay Gábor JA
Halász Béni G Linz (AUT)
Bogesic Vedran D MAC
Dóczi Zsombor D MAC
Farkas Botond D Vasas
Gáspár Levente D Vasas
Horváth András D UTE
Horváth Milán D Fehérvári Titánok
Béres Boldizsár F Vasas
Birke Attila F MAC
Filep Zsombor F DHK
Kedves Tamás F MAC
Komáromy Botond F OHA (AUT)
Kónya Krisztián F Linz (AUT)
Kozma Ferenc F DHK
Parragi Dániel F If. Ocskay Gábor JA
Pecsét Bálint F DVTK
Rétfalvi Kristóf F If. Ocskay Gábor JA
Rózsahegyi András F HC Plzen (CZE)
Szabó Csaba F If. Ocskay Gábor JA
A stáb
Vas Márton Vezetőedző
Horváth András Edző
Kiss Dávid Edző
Székely Csaba Kapusedző
Babik János Fizioterapeuta
Dobos Sándor Média menedzser
Speier Kálmán Felszerelés menedzser
Végh Benedek Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek