U18: A harmadik harmadban döntött Szlovákia

2016.08.27. 17:21 |

A harmadik harmad feléig remekül tartotta magát a magyar U18-as jégkorong-válogatott a szlovákok ellen az Olimpiai Reménységek Versenyén. A meccs vége azonban nem sikerült jól, az ellenfél 4-1-re nyert.

A szlovákok néhány hónappal korábban még az U17-es jégkorong-válogatottjukat küldték Budapestre, hogy megmérkőzzenek a magyar U18-as csapattal. De ahogy arra Fodor Szabolcs edző is rávilágított, az akkori két vereség arra sarkallta őket, hogy az Olimpiai Reménységek Versenyén már az ifjúsági korosztály legjobbjaival lépjenek jégre a Tüskecsarnokban.

Első két meccsüket a fehéroroszok, illetve a lengyelek ellen rendkívül magabiztosan nyerték meg, s a magyarok ellen is csaknem a középkezdés után gólt szereztek. Aztán néhány pillanattal később már meglepve nézték, ahogy a fiúk ügyes passzolgatással üresre játsszák Rácz Kristófot, aki közelről kapura is lőtte a korongot. A szlovákok kapusa védett, mint ahogy akciót követő emberhátrányban is többször meg kellett ezt tennie.

A szlovákok kiegészülve egyre inkább érvényesítették az akaratukat, de Tóth Károly Balázs a kapuban, a játékosok a védőharmadban tettek meg mindent azért, hogy védjék a várat. Ez egészen a tizenegyedik percig sikerült, akkor Oliver Okuliar lövése talált utat a hálóba. Azért a magyar fiúk sem csak védekeztek a játékrészben, többször is ötletes támadást vezettek az ellenfél kapujára, ilyenkor rendre „spurizni” kellett a szlovákoknak, hogy ne kapjanak gólt.

A második harmad derekán aztán ezt is megélték. Történt egy kis bunyó a pályán, meg bottal akasztás is szlovák részről, így éppen négy a három ellen játszottak a felek, amikor Druja Benjámin passza után a 17. születésnapját ma ünneplő Molnár András bevágta a korongot a hálóba. Az egyenlítő gól megélénkült a meccs, a szlovákok nem akarták ezt annyiban hagyni, s azért, hogy előnnyel menjenek a szünetre, még időt is kértek.

Találatot a magyar kapuba azonban nem „vittek be” az legfeljebb Daniel Demonak sikerült Tóth András Máté ellen, de a magyar fiút sem kellett félteni. Pontok helyett azonban végleges fegyelmi büntetés lett a „jutalmuk”.

A harmadik harmadnak mindkét csapat nagy elánnal vágott neki, magyar részről Makovics Bence és Szalma Zsolt előtt is akadt lehetőség, de a vetélytárs is próbálkozott szüntelen. Tóth nagy védése után a közönség hangja is megjött, igazi meccshangulatot teremtettek a Tüskecsarnok lelátóján.

A szlovákok az előző két meccsükön ebben a periódusban már magabiztosan vezettek, a magyarok azonban remekül tartották magukat. Az 50. percben aztán a szerencsétlenül megpattanó korong átkúszott a gólvonalon, az utolsó öt percben pedig a szlovákok bebiztosították a győzelmüket. A vége 4-1 lett.

Az Olimpiai Reménységek Versenyét Szlovákia nyerte meg Fehéroroszország, Magyarország és Lengyelország előtt. A torna legjobb csatárának Vértes Nátánt választották. 

Molnár András: Nagyon jól ment a csapatnak, egyénileg is meg vagyok elégedve magammal, kiadtam mindent, nagyon sokat blokkoltam. De azért még mindig van különbség a két együttes között egyénileg is, ez rajtam is látszódott, nemcsak a csapaton és az eredményen, de nagyon jól éreztem magam, és tetszett, hogy ilyen erős csapat ellen játszottunk.

Rácz Kristóf: A csapat teljesítményével teljesen elégedett vagyok, a sajátommal kevésbé. Sokkal jobbra számítottam, több gólt, több gólpasszt kellett volna kiosztanom, de azért mindent megtettem, ami tőlem telt. A tornán azt játszottuk, amit az ellenfél engedett, a lengyelek többet, azt a mérkőzést meg is nyertük, a fehéroroszok és a szlovákok kevesebbet.

Tóth Balázs: Nagyon jó volt a meccs, nagyobb volt a tempó, mint amit megszoktunk a bajnokságban. Jól játszott a csapat, a harmadik harmad végén még 1-1 volt az eredmény, utána kicsit leengedtünk. Büszke vagyok a többiekre, tartották bennem is a lelket, amikor már alig bírtam felállni. Köszönöm nekik a támogatást, nagyon sokat blokkoltak, nemcsak az én érdememet kell kiemelni a lövések hárításakor. Hatvanegy lövést kaptam, nagyon örülök, hogy ebből csak négy lett gól, tényleg hízelgő ez a 4-1-es eredmény az A csoportos szlovákok ellen. 

U18-AS OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, TÜSKECSARNOK
Magyarország–Lengyelország 4-3 (0-0, 2-1, 1-2 – 1-0), hosszabbítás után
Szlovákia–Fehéroroszország 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)
Magyarország–Fehéroroszország 3-5 (2-2, 0-2, 1-1)
Szlovákia–Lengyelország 9-1 (2-1, 3-0, 4-0)
Magyarország–Szlovákia 1-4 (0-1, 1-0, 0-3)
Fehéroroszország–Lengyelország 6-4 (2-1, 3-1, 1-2)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV