U18: drámai győzelem az ORV nyitányán

2016.08.25. 21:45 |

Győzelemmel kezdte az U18-as jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban zajló Olimpiai Reménységek Versenyét. A lengyelek ellen az első meccsen hosszabbításban nyert 4-3-ra Glen Williamson együttese.

Kóstolgatták egymást a csapatok, így jellemezhető a magyar és a lengyel U18-as jégkorong-válogatott összecsapásának első harmada a Tüskecsarnokban zajló Olimpiai Reménységek Versenyén. A nyitómeccsen a szlovákok 7-0-ra elintézték a fehéroroszok, nos, ezen a meccsen gólparádéra azért nem lehetett számítani.

Az első védést Galló Olivérnek kellett bemutatni, de kisvártatva Oskar Prokopnak is akadt dolga, méghozzá Vértes Nátán és Szalma Zsolt szép összjátéka után. A két játékos a folytatásban is agilisan játszott, az ellenfélnek illett rájuk figyelni, hiszen az utolsó másodpercekben is éppen ők ketten kísérleteztek góllövéssel. Próbálkozásuk nem ért célt, így az első harmad 0-0-val zárult.

A második játékrész elején nem sokat kellett várni az első gólra, csak az éppen a magyar kapuba eset. Mit esett, süvített Lukasz Kaminski takarásból eleresztett távolija. A lengyelek boldogsága azonban egészen pontosan 10 másodpercig tartott, ekkor ugyanis Vértes és Tóth András Máté „bűvészkedett” az ellenfél kapuja előtt, és utóbbi varázsolt gólt, amivel ismét egyenlő lett az állás.

A folytatásban a lengyelek többször is melegítették a büntetőpadot, de mindezt a 38. percig nem sikerült kihasználni. Akkor kettős emberelőnyben Lőczi Árpád adott az ellenfél orra előtt remek passzt Pákozdi Bálintnak, a csapatkapitány pedig közelről nem hibázott. A fiúk az utolsó másodpercekben mindent megtettek azért, hogy 3-1-el menjenek a szünetbe, de a lengyelek jól állták a rohamokat, így 2-1 maradt az eredmény.

Igazuk volt a srácoknak, kellett volna az újabb gól, mert a harmadik harmad elején a lengyelek szereztek egyet emberelőnyben, ezzel ismét kezdődött a meccs elölről. Persze bőven volt még benne fordulat.

Nem sokkal később szinte megfagyott a levegő a Tüskecsarnokban, lélegzet visszafojtva nézték a szurkolók, ahogy Kovács Sebestyén kiállítása alatt támadnak a lengyelek. Majd persze egy emberként hördültek fel, amikor Vértes Nátán emberhátrányban kiugrott és kíméletlenül bevágta a korongot a lengyel kapuba. Nagy volt az öröm, de nem sokáig, mert középkezdés után a vetélytárs máris egyenlített.

Újabb emberhátrányt kellett kivédekezni, s éppen kiegészült volna a magyar csapat, amikor a lengyel játékos Galló mögé bombázta a korongot. Szerencsére az akciót kisles előzte meg. Eközben a lelátón és a jégen is parázs lett a hangulat, utóbbin kakaskodás is kialakult a lengyel kapu előtt, ilyen a hoki.

Parázs helyzetből ez után sem volt hiány, gólból annál inkább, így a rendes játékrész 3-3-mal zárult. Jött az öt perces hosszabbítás, amelyben a lengyel kapusnak akadt több dolga, és 51 másodperccel a plusz játékidő letelte előtt szépen kidolgozott akció után Molnár András lőtte be a győzelmet jelentő gólt.

U18 - BUDAPEST

A JÁTÉKOSKERET

Kapusok (3): GALLÓ Olivér (Vallentuna, SWE), SZELES Martin (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), TÓTH Károly Balázs (Blackwings Linz, AUT)

Védők (8): BALAJTHY Dániel, FEKETE Botond (Ifj. Ocskay Gábor JA), BLAZSEJ Krisztián, MOLNÁR András, POKORNYI Dávid (UTE), DRUJA Benjámin, SEREGÉLY Máté (MAC Budapest), KISS Tamás (Debreceni HK)

Csatárok (12): DÉZSI Bence, MADÁCSI Benedek, VÉRTES Nátán (Ifj. Ocskay Gábor JA), GALÁNTAI Richárd,  LŐCZI Árpád, TÓTH András (MAC Budapest), HORVÁTH Ákos, KOVÁCS Sebestyén, SZALMA Zsolt (UTE), MAKOVICS Bence (Rosenheim, GER), PÁKOZDI Bálint (Okanagan Hockey Academy, UK), RÁCZ Kristóf (Debreceni HK)

A STÁB

Szövetségi kapitány: Glen WILLIAMSON
Edzők: FODOR Szabolcs
Kapusedző: MÁTHÉ Csaba
Felszerelés menedzser: MAGYAR Péter
Gyúró: BERKES Brigitta
Csapatvezető: MERCZ Orsolya

A PROGRAM

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE
Augusztus 25-28., Budapest - Tüskecsarnok

Augusztus 25., csütörtök

16:00 Fehéroroszország U17 – Szlovákia U18 0-7 (0-2, 0-3, 0-2)
19:15 MAGYARORSZÁG U18 – Lengyelország U18 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-1)

Augusztus 26., péntek

16:00 Szlovákia – Lengyelország
19:15 MAGYARORSZÁG – Fehéroroszország

Augusztus 27., szombat

12:00 Lengyelország – Fehéroroszország
15:15 Szlovákia – MAGYARORSZÁG

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV