U18: hasznos második meccs Zólyomban

2016.08.27. 00:34 |

Az U18-as fiúválogatottunk Szlovákiában érdekelt része Zólyom ifistáival mérte össze erejét a második barátságos mérkőzésén. Az 5-3-ra elveszített találkozó után Horváth András vezetőedző értékelt honlapunknak.

Horváth András, szövetségi edző: „A mai találkozó a tegnapinál jóval hasznosabb volt számunkra, sokkal többet tudunk majd elemezni belőle. Ma Zólyom extraligás U18-as csapatával álltunk szemben és azt kell, hogy mondjam, jól beleálltunk a mérkőzésbe. 2-0-ra sikerült elhúznunk, bár látszott, hogy ez a csapat képességben, korcsolyázó sebességben fölöttünk van, mégis nagyon jól betartottuk a taktikai utasításokat, egyszerűen játszottunk, és ennek a következménye az volt, hogy sikerült meglepni őket. Sajnos utána picit elhittük, hogy ez a meccs már meglehet, ami húsz perc után elég könnyelmű gondolat. Ennek végül megittuk a levét, fölénk kerekedtek és nem bírtuk a nyomást.

Farkas Gergely védett ma és sokat köszönhetünk neki, sokáig meccsben tartott minket, nagyon jól védett. A csapat túlnyomó részében a küzdeni akarásra nem lehetett panasz, a taktikai fegyelemre – ahogy már említettem – már annál inkább. Amikor lett volna esélyünk a végén felzárkózni, akkor kiállításokat hoztunk össze, amit nem kellett volna. Összességében azt gondolom, sikerült tapasztalatokat gyűjtenünk, és azokról a srácokról, akik most kint voltak velünk Zólyomban, alkotni tudunk egy képet arról, milyen reakcióik vannak erősebb ellenfelekkel szemben és mik azok, amiken javítani kellene.

Az első harmadban Takács Noel és Türmer Gábor góljával vezettünk 2-0-ra, majd a középső harmadot ugyanebben az arányban veszítettük el. A harmadik harmadra ugyan döntetlennel fordultunk tehát, de szépen lassan felőröltek minket, egy adott pillanatban 5-2 is volt az eredmény. A végén Horváth Laci passzából Varga Balázs góljával sikerült szépítenünk és így alakult 5-3-ra a végeredmény.”

 

2016. augusztus 25.
15:15 Magyarország U18 – Zólyom U16 9-2 (4-1, 2-0, 3-1)

2016. augusztus 26.
15:15 Magyarország U18 – Zólyom U18 3-5 (2-0, 0-2, 1-3)

 

U18 – ZÓLYOM, SZLOVÁKIA

A JÁTÉKOSKERET

Kapusok (2): FARKAS Gergely (Vasas SC), SÁGI Máté (MAC Budapest)

Védők (8): HORVÁTH Olivér, SZABÓ Zsolt (UTE), FUTÓ Máté (DVTK Jegesmedvék), HALASI Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), KRUPPA Nándor, TÜRMER Gábor (MAC Budapest), TÓTH Krisztián (KMH Budapest)

Csatárok (12): GÁSPÁR Soma, PÁTERKA Bence, SELMECZI András (UTE), HORVÁTH László (Győri NEMAK ETO HC), KEDVES Richárd (MAC Budapest), PÓS Bertalan, R. SZABÓ András (DVTK Jegesmedvék), SZEGHALMI Kevin, TAKÁCS Noel (Vasas SC), SZIGETI Máté (Debreceni HK), VARGA Balázs (Pesterzsébeti HC)

A STÁB

Edzők: HORVÁTH András, PETERDI Imre
Felszerelés menedzser: SPEIER Kálmán

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV