U18: fölényes győzelem Szlovákiában

2016.08.25. 21:20 |

A tervekkel ellentétben Zólyom juniorjai helyett a helyiek U16-os csapatával mérkőzött meg az ifiválogatottunk másik kerete. 9-2-es győzelmet aratott a Horváth András által irányított együttes.

Sérüléshullám miatt nem tudta vállalni a játékot Zólyom U20-as csapata, így a helyi klub serdülőivel mérkőzhetett meg az U18-s válogatott Szlovákiában érdekelt fele.

A kapuban Sági Máté kapott lehetőséget, aki a középső harmadban minden zólyomi próbálkozást hárított, de az első és harmadik játékrészben is csak egyszer tudtak túljárni az eszén.

Ezzel szemben a mieink körül Varga Balázs egymaga szerzett három gólt, Pós Bertalan kettőt, míg Selmeczi András, Szeghalmi Kevin, Szabó Zsolt és Horváth egy-egy gólt jegyzett a mérkőzésen.

Horváth András, vezetőedző: „A mérkőzésen taktikai fegyelemre intettük a srácokat, amit részben megvalósítottak, de még van mit csiszolni. A meccs során sok mindent jól kivitelezett a csapat, az elején túl körülményesen próbáltunk játszani, majd amikor egyszerű játékot kértem tőlük, és hogy menjenek a kipattanóra, tudtak váltani és ez meglátszott az eredményen is.

Holnap ugyanebben az időpontban Zólyom U18-as extraligás csapatával mérkőzünk meg, melynek tagjai a mai ellenfelünkénél jóval erősebbek, fizikailag közelebb állnak hozzánk. Kemény küzdelmet várok, amire garantálom, hogy készen fogunk állni.

2016. augusztus 25.
15:15 Magyarország U18 – Zólyom U16 9-2 (4-1, 2-0, 3-1)

2016. augusztus 26.
15:15 Magyarország U18 – Zólyom U18