U18: 66-an folytatják az edzőtábort kedden

2016.08.22. 21:05 |

Hat csapatra osztva készült az edzőtábor első napján a fiú U18-as válogatott bő kerete. Ezt szűkítette négy csapatra Glen Williamson szövetségi kapitány és edzői stábja.

Piros, fehér, zöld, kék, fekete és narancsszínű csapatokban játszottak egymás ellen az U18-asok, közte pedig az épp „pihenő” együttesek fizikai állapotfelmérésen vettek részt, majd a hosszú nap végén az edzői bizottság 66 főre szűkítette a keretet. Ők négy csapatban folytatják az edzőtábort a holnapi naptól.

Glen Willamson szövetségi kapitány: „Kiváló nap volt a mai a magyar jégkorong számára, mert az U18-as korosztályban több, mint 100 gyereket hívhattunk meg, a mai napon több, mint 80-an vettek részt a táborban, ezt szűkítettük le most 66-ra. Kiváló volt a hangulat és a munkamorál, jó kezdete az idei szezonnak. Ez a kiindulópont és innen szeretnénk eljutni a lehető legmagasabb szintre áprilisra.”

A mai volt az első csoport, amelytől megvált az edzői stáb, holnap lesz egy újabb szűkítés, majd két csapatot kell kialakítani, amelyeknek két különböző színtéren kell helytállni.

„Valószínűleg lesz egy ’99-es, idősebb együttes és egy fiatalabb, 2000-es. Itthon három nemzetközi mérkőzést játszunk, ahol ugyanazt a tüzet és elhivatottságot szeretnénk látni, amelyet korábban – a világbajnokságokon is. A másik keretnek Szlovákiában lesz két barátságos mérkőzése, teljesen más környezet. Szeretnénk kimozdítani a hokisainkat a komfort zónából, mindig a legjobb teljesítményt várjuk függetlenül a körülményektől. A srácok fókuszáltak, a képességek és gyorsaság szempontjából egyre jobbak, összességében egyre több a kiváló játékos egy-egy korosztályban. Ez szuper az országnak és a magyar jégkorongnak, mert azt jelenti, nagyobb a verseny a válogatott helyekért. Az a célunk, hogy a világbajnokságra a lehető legtöbbet hozzuk ki a játékosokból, így eljutva az elérhető legmagasabb szinthez. Nagyon izgalmas lesz és igazán nehéz feladat nekünk, edzőknek.”

 

1999

Kapusok (5): BOBÁK Gergely (KMH Budapest), PINCZÉS Bendegúz, SZELES Martin (Fehérvár AV19), NAGY Kristóf (MAC Budapest) TÓTH K. Balázs (Blackwings Linz, AUT)

Védők (8): HARMADOS Ádám (Vasas), HALASI Márk (Fehérvár AV19), HORVÁTH Olivér, MOLNÁR András (UTE), KISS Tamás, PAPP Zsombor (Debreceni HK), TÓTH Krisztián (KMH Budapest), FUTÓ Máté (DVTK Jegesmedvék)

Csatárok (16): GÁLOS Norbert, GÁSPÁR Soma, HORVÁTH Ákos, SELMECZI András, SZALMA Zsolt (UTE), KEDVES Richárd, KORCHMA Bence, LŐCZI Árpád, TÜRMER Gábor (MAC Budapest), KISS Bendegúz, PÓS Bertalan (DVTK Jegesmedvék), MADÁCSI Benedek, MAKOVICS Bence (Fehérvár AV19) PÁKOZDI Bálint (Okanagan Hockey Academy, UK), TAKÁCS Noel (Vasas), VARGA Balázs (Pesterzsébeti HC)

 

2000

Kapusok (4): FARKAS Gergely (Vasas), GALLÓ Olivér (Vallentuna, SWE), MÁRKUS Levente (UTE), SÁGI Máté (MAC Budapest)

Védők (14): BALAJTHY Dániel, FEKETE Botond, HORVÁTH Mátyás, ILLÉS Olivér (Fehérvár AV19), BLAZSEJ Krisztián, EGYEDI Zsolt, POKORNYI Dávid, SZABÓ Zsolt (UTE), DRUJA Benjámin, KRUPPA Nándor, SEREGÉLY Máté (MAC Budapest), LAKATOS Áron (DVTK Jegesmedvék), SZIGETI Máté, Varga Tamás (Debreceni HK)

Csatárok (18): DÉZSI Bence, PINCZÉS Olivér, SÁBIÁN Balázs, VÉRTES Nátán (Fehérvár AV19), BARTA Dániel, KOVÁCS Sebestyén, PÁTERKA Bence (UTE), RÁCZ Kristóf (Debreceni HK), BECZE Botond, MAROSI Máté (KMH Budapest), DOBOS Krisztián, STEFÁNEK Bálint (Pesterzsébeti HC), GALÁNTAI Richárd, TÓTH András (MAC Budapest), HORVÁTH László (Győri NEMAK ETO), SZEGHALMI Kevin, TÓTH Zoltán (Vasas), R.SZABÓ András (DVTK Jegesmedvék)


A STÁB

Szövetségi kapitány: Glen WILLIAMSON
Edzők: FODOR Szabolcs, HORVÁTH András, PETERDI Imre
Vendégedzők: ANTAL István, GALSI Péter, GEBEI Péter, LADÁNYI Balázs, MAYER Péter, SILLE Tamás, VIRÁG Csaba
Kapusedző: MÁTHÉ Csaba
Felszerelés menedzser: MAGYAR Péter, SPEIER Kálmán
Gyúró: BERKES Brigitta
Csapatvezető: MERCZ Orsolya

 

Az összetartásra behívott U17-U18-as válogatott névsor ezen a linken is elérhető.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE
Augusztus 25-28., Budapest - Tüskecsarnok

Augusztus 25., csütörtök

16:00 Fehéroroszország – Szlovákia
19:15 MAGYARORSZÁG – Lengyelország

Augusztus 26., péntek

16:00 Szlovákia – Lengyelország
19:15 MAGYARORSZÁG – Fehéroroszország

Augusztus 27., szombat

12:00 Lengyelország – Fehéroroszország
15:15 Szlovákia – MAGYARORSZÁG

 

 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV