U18: csapategység és erőfelmérés az ORV-n

2016.08.25. 11:56 |

Az Olimpiai Reménységek Versenyén részt vevő U18-as csapatunk edzői stábjához csatlakozott Ladányi Balázs is. Vele, Lőczi Árpáddal és Rácz Kristóffal beszélgettünk a tornakezdést megelőzően.

Ladányi Balázs, edző: „Vendégedzőként kértek fel a tábor elején való közreműködésre, utána Glen mondta, hogy szeretné, ha maradnék a meccsekre is hétvégére, én pedig nagy örömmel fogadtam el a felkérést. Most az a dolgom, hogy magamba szívjam a legtöbb tudást és elvégezzem az éppen rám osztott feladatokat. Glen igyekszik úgy elosztani, hogy ne mindent ő csináljon, hanem mindenkinek jusson szerep, legyen ez akár egy feladat elmagyarázása, vagy a bemelegítés levezetése. Hogy ebből a most megszerezhető tapasztalatból mit tudok majd alkalmazni a jövőben, azt nehéz egy mondatban megfogalmazni, mert nagyon összetett. Amire Glen nagy hangsúlyt fektetett velem kapcsolatban, az, hogy megtanítson tanítani, hogy a részleteket, amikre játékosként figyeltem, most át tudjam adni a fiataloknak, hogy ők is ugyanúgy odafigyeljenek ezekre a dolgokra.”

Lőczi Árpád, csatár: „Arra törekszünk, hogy egy egységes csapat jöjjön össze erre a tornára és ez nagyon kemény játékkal társuljon, sokat dolgozzunk, kiálljunk egymásért és eredményesek legyünk csapatként. A Szlovákia elleni meccset várom a legjobban, mert a tornán ők képviselik a legmagasabb szintet hokitudásban. Jó lenne összemérni velük az erőnket, hogy lássuk, hol tartunk most, és hogy mennyit kell fejlődni, illetve hogy tartunk-e olyan szinten, mint ők. A felkészülést augusztus elején kezdtük, itt jó sok edzés van, nagyon nagy terhelés, két nap alatt négy meccset játszottunk a mostani táborban, de úgy érzem, hogy a meccsekre mindenki száz százalékos lesz és oda fogja tenni magát.”

Rácz Kristóf, csatár: „A fehérorosz és a szlovák meccset nagyon várom, úgy gondolom, azok lesznek a legkeményebb találkozók. Mindenképpen meg szeretnénk nyerni a tornát. A csapatban megfelelő a hangulat, mindenki kijön mindenkivel, nincsenek ellentétek. A csatársorunk elég sokszínű, van, aki inkább technikás, van aki erős, vagy gyors.”

U18 - BUDAPEST

A JÁTÉKOSKERET

Kapusok (3): GALLÓ Olivér (Vallentuna, SWE), SZELES Martin (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), TÓTH Károly Balázs (Blackwings Linz, AUT)

Védők (8): BALAJTHY Dániel, FEKETE Botond (Ifj. Ocskay Gábor JA), BLAZSEJ Krisztián, MOLNÁR András, POKORNYI Dávid (UTE), DRUJA Benjámin, SEREGÉLY Máté (MAC Budapest), KISS Tamás (Debreceni HK)