U18: újabb szoros vereség

2018.04.10. 19:13 |
A magyar U18-as válogatott két harmadon keresztül egyenrangú ellenfele volt Szlovákiának, és 3-1-es vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban.

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le a magyar U18-as válogatott a kijevi, divízió 1/B-s világbajnokság előtt a Tüskecsarnokban. Az ellenfél, ahogy hétfőn Pöstyénben, ezúttal is a szlovák együttes volt. A csapat kapuját ezúttal Horváth Dominik védte.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a kanadai Humboldt Broncos csapata és Moharos László emléke előtt tisztelegve.

A meccs nagy iramban indult, a mieink jól, bátran kezdtek. Az első helyzet Kovács Alex előtt adódott a 4. percben, de megindulása után lövését a szlovák kapus, Michal Vojvoda védte. Az ellenfél is megdolgoztatta Horváth Dominikot, aki nagyszerűen védett. A mieink nem lassítottak, előbb Dézsi Bence kínálta meg egy lövéssel Vojvodát, majd Kozma Ferenc kerülte meg a kaput okosan, és próbálta behúzni a korongot, de az ellenfél kapusa ezúttal is résen volt. Falus Ádám közelről próbálkozott szép cselekkel, aztán Seregély Máté előtt adódott lehetőség, ám gól nem született, ahogy Szécsi Patrik távoli bombájából sem. A szlovák csapat is feljavult, és Horváth Dominiknak is akadt dolga.

A harmad hajrája aztán újra a magyar csapaté volt, amely többször is közel járt a vezetés megszerzéséhez, de a szlovákok jöttek ki jól a kapu előtti kavarodásokból.

A második felvonás nagy hazai lehetőséggel indult, majd a szlovákok a 22. percben némileg váratlanul előnybe kerültek egy számunkra balszerencsés találattal: Zubek lövése becsapta a magyar kapust.

Pokornyi Dávid kapott kétperces kiállítást, de nem sokkal később a szlovák csapat is megfogyatkozott, a fórok pedig kihasználatlanok maradtak. A vendégek határozottabban játszottak, mint az első harmadban, így a mieink játéka nem tudott annyira kibontakozni, kevesebb helyzetet dolgoztak ki. A 30. percben újabb magyar kiállítás következett, Farkas Botond ült le, de ezt remekül kivédekezte a csapat. A 35. percben Révész Marcell nagy lövését blokkolták a bekkek, majd egy perccel később megszerezte második gólját az ellenfél: egy védelmi hibát Zubek büntetett meg.

Szűk négy perc volt hátra a harmadból, amikor egy kemény ütközés következtében betört a plexi, így a csapatok az öltözőbe vonultak.

Ahogy újraindult a játék, Péter Donát lövését védte a szlovák kapus, majd a 38. percben Horváth Dominik kapott nagybüntetést testre ütésért. Egy perccel később Pokornyi Dávidot is kiállították, így az ellenfél 5 a 3 ellen támadhatott. A harmadból 14 másodperc volt hátra, amikor a vendégek kihasználták a kettős fórt, egy visszatett korongra Ferenyi érkezett, és kapásból nagy gólt szerzett.

A harmadik felvonás Horváth Dominik bravúrjaival indult, majd Révész Marcell került helyzetbe. A mieink védekezése stabil volt, és a támadójáték is jobban muzsikált, ennek eredményeként a 45. percben Révész Marcell szépített remek megmozdulással. A mieink támadásban maradtak, nagy tempót diktáltak, és Almási Márk is közel járt a gólhoz, majd Kovács Sebestyén és Kovács Alex is nagy helyzetbe került. A szlovákok is többször eljutottak a magyar kapu elé, de emberelőnyben sem tudtak igazán veszélyes helyzetet kialakítani. A hajrára Glen Williamson edző lehozta a kapusát, és emberfölényben még veszélyeztetett a válogatott, de nem tudott faragni a hátrányon.

A csapat ezúttal is két remek harmadot produkált az A csoportos rivális ellen, és 3-1-es vereséget szenvedett.

Vas Márton másodedző: „Az első harmad nagyon jól sikerült, a másodikban visszaestünk, és a harmadikban megint felvettük a harcot. Gyerekekről beszélünk, benne van, hogy hullámzó a játék időnként, nekünk az a dolgunk, hogy próbáljuk belőlük kihozni a maximumot, és a hullámvölgyeket a lehető legrövidebbre fogni. Mindkét meccsen jó volt a tempó, kemények voltunk, ütközgettünk, a harciasságunk sokat fejlődött.”

(Fotó: Szűcs Attila)

Gyerehokizni