U18: újabb győzelem a lengyelek ellen

2020.08.28. 18:30 |

Hátrányból fordítva 2-1-re nyert a magyar korosztályos válogatott a Tüskecsarnokban.

Ezúttal Antek Tamás kapott bizalmat a kapuban a szakmai stábtól, míg a sorokban nem volt változás a csütörtöki 6-2-es győzelemhez képest. Ezúttal is a mieink voltak aktívabbak az első harmadban, kétszer annyit lőttek kapura, de gól egyik oldalon sem született.

A második játékrész már kiegyenlítettebben alakult, de az ellenfél szerzett a 28. percben Slusarczyk révén.

Az utolsó harmadban újra rákacsoltak a magyarok, és bő öt perc alatt meg is fordították a meccset. Emberelőnyben a szépen megjáratott korongot Ambrus Csongor vágta be a bedobókörből, majd Tóth Tamás kerülte meg a kaput, a passzt pedig Bartók András húzta be.  A folytatásban mindkét csapat próbálkozhatott még fórban, de ebből újabb gól nem született, ahogy abból sem, hogy a lengyelek a végén hat a négy ellen játszottak.

Az U18-as csapat a szezon első két mérkőzését megnyerte, ráadásul olyan ellenféllel szemben, amellyel az április Divízió I/B-s vb-n is találkozik majd.

Svasznek Bence vezetőedző: „Az elején nem tudtuk a saját játékunkat játszani, a lengyelek sokkal agresszívebbek voltak, mint csütörtökön, időnként nagyobb nyomást helyeztek ránk, és nem tudtunk olyan döntéseket hozni, úgy kivitelezni a játékunkat, ahogyan kellett volna. Szerencsére a harmadik harmadban ritmust tudtunk váltani, többet korcsolyáztunk. Az első két harmad kiegyenlített játékot hozott, de utána már mi uraltuk a meccset, és volt bennünk annyi karakter, hogy fordítsunk. Nem tudom, hogy mennyire volt benne a meccs eleji teljesítményben az előző napi találkozó és az eredmény, de ha így is volt, azt gyorsan el kell hessegetni, mert a vb-n is lesz egymás utáni napokon meccsünk. Örülünk, hogy nemzetközi találkozón láttuk játszani ezek a srácokat, akik itt voltak, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani, mindenkivel elégedettek lehetünk. Akadtak hiányosságok is, amiket a meccsek után átbeszéltünk. Az egész tábor rendkívül hasznos és értékes volt, jól és sokat dolgoztak a fiúk, figyeltek. Mindenkinek sok sikert és jó szezonkezdetet kívántunk, bízunk a klubmunkában. Fontos, hogy ott is odafigyeljenek, és csinálják, amit az edzők kérnek. Mi a válogatottnál magasabb tempót kérünk, ha pedig tudják húzni a többieket, akkor az az egész magyar jégkorongnak hasznos lehet.”

A keret

Antek Tamás G DHK