U18: tornagyőzelmet ért az olaszok elleni siker

2018.11.10. 14:04 |
Az U18-as válogatott az olaszokkal játszott a jesenicei nemzetközi torna utolsó napján, a mieink 5-2-es diadalt arattak. Ez pedig tornagyőzelmet ért.

Nagyon nem indult jól az összecsapás, hiszen a kapunkat védő Horváth Bendegúz már a 30. másodpercben a hálónkból szedhette ki a korongot. Az olaszok gyors vezető gólja azonban nem fogta meg a fiúkat, hiszen a 3. percben Filep Zsombor révén egyenlítettünk. Sőt, 13 másodperccel később Komáromy Botond góljával átvettük a vezetést. A harmad további részében kétszer is emberelőnybe kerültünk, de ezt nem tudtuk kihasználni, így maradt a 2-1-es eredmény.

A második harmadban a 34. percig kellett várni a következő gólra, ekkor az olaszok egyenlítettek. Csakhogy rögtön utána embehátrányba kerültek, Schlekmann Márk pedig értékesítette a helyzetét. Innen pedig már nem engedtük ki a vezetést a kezünből. A harmadik harmad elején Kozma Ferenc kettőre növelte az előnyünket, az 53. percben Gáspár Levente beállította az 5-2-es végeredményt.

Svasznek Bence, az U18-as válogatott vezetőedzője: Bennragadtunk az öltözőben, az első három csere borzalmas volt. Szerencsére gyorsan reagáltunk arra, hogy ők szerezték meg a vezetést, meg is fordítottuk a meccset és onnantól kezdve többé-kevésbé tudtuk játszani a játékunkat, amit elterveztünk. Viszont nem korcsolyáztunk annyit és nem hoztunk olyan jó döntéseket, mint az osztrákok ellen, ezért sokszor kerültünk bajba, nehezebb helyzetbe. Összeségében azonban hatvan percen keresztül magabiztosak voltunk, és ezzel be tudtuk húzni a győzelmet.

Amely egyben azt is jelentette, hogy az U18-as válogatott megnyerte a jesenicei tornát.

U18-as program (Jesenice)
November 8., csütörtök, 18:30 Magyarország-Szlovénia 3-4 h.u.
November 9., péntek, 15:30 Magyarország-Ausztria 4-0
November 10., szombat, 11:30 Magyarország-Olaszország 5-2