U18: bledi tornagyőzelem után, sűrű hónapok előtt

2023.11.14. 17:00 |

Az áprilisi, dániai világbajnokságra készülő ifiválogatottunk két győzelemmel és egy házigazdák elleni vereséggel zárta a bledi tornát, ez végül tornagyőzelmet ért. A szakmai stáb ugyanakkor nem elégedett maradéktalanul.

„Megnyertük a tornát, aminek nagyon örülünk, de amiről évek óta beszélünk, az most is igaz, ebben a korosztályban másodlagos az eredmény, különösen a felkészülésnek ebben a fázisában. Sokkal nagyobb jelentősége van annak, hogy viszontlátjuk-e a jégen azt, amit kérünk a játékosoktól, megvan a megfelelő tempó és harci szint. Ebben a tekintetben vegyes érzéseim vannak” – kezdte értékelését Svasznek Bence vezetőedző.

„Az első meccsen a szlovénekkel játszottunk, ahol úgy érzem, jobbak voltunk, talán az első perceket leszámítva mi irányítottunk és az történt a pályán, amit szerettünk volna. Viszont nem tudtunk gólt lőni és kikaptunk, a végén lehoztuk a kapust, azzal lett 1-3. De jól játszottunk, elégedettek voltunk a fiúkkal. A második meccsen egy viszonylag nagyobb arányú győzelmet arattunk az osztrákok ellen, de tempó nélkül mentünk, szétesett a csapatjáték, sokan egyénileg akartak megoldani bizonyos szituációkat, ez nem tetszett a stábnak. Az utóbbi évek egyik leggyengébb osztrák keretével játszottunk, a salzburgiak nem voltak ott a csapatban és volt olyan játékosuk, aki az U20-as válogatottban szerepelt, az első két soruk lényegében hiányzott. Mégis, mi az ő tempójukra süllyedtünk le, ahelyett, hogy a saját játékunkat erőltettük volna végig. Az olaszok megleptek minket, nagyon erős csapatuk van, de többnyire jól játszottunk ellenük, és ami a legfontosabb, visszaköszöntek azok az elemek a pályán, amikkel foglalkoztunk” – tette hozzá a szakember.

„Összességében vegyes érzéseim vannak a túra után, nem léptünk annyit előre játékban és bizonyos elemekben, mint amennyit szerettünk volna, vagy amennyit az előző években tettük ebben a szakaszban. Most egy nagyon intenzív időszak következik, decemberben Szlovákiába utazunk egy nagyon erős tornára, a dán, a szlovák és a norvég csapattal játszunk majd. Év végén, év elején ismét részt veszünk Calgaryban a hagyományosan erős tornán, sűrű hetek lesznek ezek. De még van időnk, áprilisra kell összeállnia a csapatnak. A játékosok hozzáállásával, mentalitásával elégedett vagyok, igyekeztek gyorsan tanulni” – mondta Svasznek Bence, azt is hozzátéve, hogy a keret továbbra is „mozgó”, elvégre adott játékost a korosztály az U20-as válogatottnak, voltak, akik most nem tértek haza a tengerentúlról, és az első évesek közül többen a bytomi U17-es tornán vettek részt.

A magyar válogatott eredményei Bledben:

Szlovénia–Magyarország 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
A magyar gólt Rapos Gergő szerezte.

Ausztria–Magyarország 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)
A magyar gólokat Szongoth Domán, Almás Zétény, Nagy András, Molnár Botond és Schwartz Gergő szerezték.

Magyarország–Olaszország 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)
A magyar gólokat Mátyás Máté, Mester Máté, Bogáti Balázs, Schwartz Gergő és Lőczi Barnabás szerezték.

A torna végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Olaszország 5 pont
3. Szlovénia 4 pont
4. Ausztria 3 pont

A magyar válogatott kerete a bledi tornán:

Daradics Ákos (BJA), Pásztor Viktor (Tuto, finn) – kapusok

Balogh Ádám (FEHA19), Gál Botond (BJA), Mártonffy Máté (Vasas SC), Mátyás Máté (UTE JA), Nagy Dominik (Boden HC, svéd), Palla Félix (FEHA19), Prém Zsombor (UTE JA), Szongoth Döme (ERC Ingolstadt, német) – hátvédek

Almás Zétény (UTE JA), Bogáti Balázs (Vasas SC), Karó Levente (Vasas SC), Lobenwein Bálint (BJA), Lőczi Barnabás (UTE JA), Mester Máté (UTE JA), Molnár Botond (Lidingö, svéd), Nagy András (UTE JA), Palla Xavér (FEHA19), Rapos Gergő (UTE JA), Schwartz Gergő (Tuto, finn), Szongoth Domán (KooKoo, finn) – csatárok

A stáb tagjai:

Svasznek Bence vezetőedző, Tokaji Viktor másodedző, Strenk Hunor másodedző, Kecskeméti Áron kapusedző, Szirányi Dániel fizioterapeuta, Magyar Péter felszerelés-menedzser, Imre Lajos csapatvezető