U18: jól vizsgázott a válogatott

2022.11.15. 13:00 |

Folyamatosan javult a magyar U18-as válogatott játéka az ausztriai tornán. Svasznek Bence sok pozitívumot és biztató teljesítményt látott.

A szlovénoktól elszenvedett 4-1-es vereség után gyorsan javított a magyar ifjúsági csapat, és 7-5-re verte az olaszokat, majd 6-3-ra a házigazda osztrákokat Ferlachban.

„Összességében sokkal elégedettebb vagyok, mint augusztusban voltam. Erősebb csapatokkal találkoztunk, és reálisabb képet kaptunk arról, hogy hol tartunk a nemzetközi mezőnyhöz képest. Úgy gondolom, hogy jól szerepeltünk a tornán. Meghatározó 2005-ös születésűeket vitt fel a juniorválogatott, ezért több fiatallal utaztunk, akiket meg tudtunk nézni. Sok pozitívumot és biztató teljesítményt láttunk. Van, amivel kevésbé vagyunk elégedettek, de összességében jól vizsgázott a csapat, sok jó egyéni teljesítménnyel. Hasznos volt a torna, ilyen meccsekre van szükség, hogy megismerjük, mire képesek a srácok nemzetközi szinten” – értékelt Svasznek Bence szövetségi edző.

Úgy látta, a magyar csapat edzésről edzésre, meccsről meccsre fejlődött a hét során. Javult a helyzetkihasználás, több gólt szerzett a csapat, igaz, többet is kapott.

„A játékosok többsége a magyar bajnokságban szerepel, és annak a szintje és sebessége köszönőviszonyban sincs a nemzetközivel, gyorsabb gondolkodásra van szükség, ezért mindig kell egy kis idő, hogy felvegyük a játék ritmusát. Szlovénia erős kerettel érkezett, megérdemelten nyert az első napon, de mi is helytálltunk, vállalható játékot nyújtottunk. Utána folyamatosan fejlődtünk, és az utolsó meccsen az osztrákok ellen már játékban és eredményességben is közel állt ahhoz, amit szeretnénk látni.”

Kiemelte, hogy lehetőséget kapott a 2007-es születésű hátvéd, Vén Bendegúz is, aki két gólt is szerzett. Svasznek Bence szerint ő is megállta a helyét és a folytatásban is az U18-asokkal dolgozik majd.

„Nem a legerősebb keretünk volt a mostani, ha a 2005-ösök visszatérnek, akkor van tartalék, de azt is látni kell, hogy most divízió 1/B-s csapatokkal játszottunk, mi pedig egy szinttel feljebb játszunk ebben a szezonban. Majd áprilisban dől el, hogy ez a tartalék mennyire lesz elég. Talán a decemberi tornán még pontosabb képet kapunk arról, hogy hol tartunk, mert még erősebb lesz a mezőny. Intenzív időszak vár ránk, a dániai viadal után december végén Kanadába utazunk. Remélem, a következő összetartást onnan kezdjük majd, ahol ezt a mostanit abbahagytuk.”

Eredmények

November 10., 16:00: Magyarország–Szlovénia 1-4
November 11., 16:00: Magyarország–Olaszország 7-5
November 12., 13:00: Magyarország–Ausztria 6-3

A keret

Kiss Dániel G BJA
Orbán Gergő G FEHA19
   
Franyó Krisztián D UTE JA
Haranghy Bence D VASAS
Horváth Alex D ESC Dresden, GER
Jurkovics Bence D BJA
Prókai Mátyás D FEHA19
Rósa Levente D VASAS
Takács Bálint D Okanagan HC, AUT
Vén Bendegúz D Nacka HC, SWE
 
Barna Olivér F ESC Dresden, GER
Fehér Kolos F TPS Turku, FIN
Hiezl Balázs F Düsseldorfer EG,GER
Keresztes Zsombor F BJA
Kiss-Molnár Gellért F ESV Regensburg, GER
Laskawy Ferenc F UTE JA
Lobenwein Bálint F BJA
Makai Miklós F BJA
Pásztor József F DVTK JJSA
Szabó Rácz Maxim F UTE JA
Szilassy Levente F UTE JA
Tóth Péter F DVTK JJSA
Zimányi Dániel F TUTO, FIN

A stáb

Svasznek Bence   Szövetségi edző
Tokaji Viktor Másodedző
Strenk Hunor Másodedző
Kecskeméti Áron Kapusedző
Puskás Sándor Erőnléti edző
Ács Ferenc Erőnléti edző
Pankár Tibor Sportpszichologus
Soós Judit Sportpszichologus
Szirányi Dániel Fizioterapeuta
Magyar Péter Felszerelés-menedzser
Imre Lajos Csapatvezető
Anatoli Bogdanov Vendégedző

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV