U18: jó kiindulási alap

2023.08.28. 17:47 |

Megnyerte a győri ORV-t a magyar U18-as válogatott, miután legyőzte a lengyel, az ukrán és a román csapatot is. Svasznek Bence szövetségi edző értékelte a tornát.

„A hét elején nagyjából jól haladtunk azzal az edzésmunkával, amit elterveztünk. Jó volt a játékosok attitűdje, lelkesek voltak, odafigyeltek, tanulni akartak. Örömmel töltött el a tapasztalt hozzáállás és az odafigyelés” – mondta Svasznek Bence.

A szakvezető szerint mindegyik meccs más miatt jelentett kihívást.

„A lengyeleknek jó kis masszív csapatuk van. Kompetitív meccset játszottunk velük, agilisan hokiztak. Mivel ez volt az első meccsünk a szezonban, még sok mindent nem lehetett felismerni abból, amit szeretnénk játszani. Az tetszett, ahogy a srácok beleálltak, jó volt a hozzáállás, melóztak, ám a játék nem volt szórakoztató az edzők számára” – mondta a 3-0-ra megnyert első találkozóról.

Ezt követte az ukránok elleni találkozó. Végig a magyarok vezettek, de az ellenfél rendre felzárkózott – végül az utolsó harmadban sikerült eldönteni a meccset, és 6-3-ra nyerni.

„Az ukránokkal egy világbajnoki csoportban vagyunk, vagyis ez jó erőfelmérő volt. Hektikusan indult a meccs, majdnem minden lövésből gól lett. Magas iramú találkozót játszottunk, jó párharcokkal, sok helyzettel mindkét oldalon. Örülök a győzelemnek és a hat gólnak, de akkor leszünk igazán boldogok, ha a vb-n is sikerül majd győzni. Jobban ment már a játék, de még messze álltunk attól, amit szeretnénk.”

Az utolsó napon a Sille Tamás vezette romániai együttes volt az ellenfél, amely a lengyelekhez hasonlóan két osztállyal lejjebb, a Divízió 2/A-ban szerepel.

„Az ellenfél más súlycsoportban van, beleálltak a meccsbe, próbálták a legjobbat nyújtani, de játékminőségben előttük járunk. Hullámzó volt a találkozó: jól kezdtünk, fontosnak tartottuk, hogy a jó szokásokat vigyük tovább, mi diktáljuk a tempót és ne Divízió 2/A szinten hokizzunk. Az első harmadban ezt sikerült megtenni, a másodikban viszont letértünk a helyes útról. Utána szerencsére visszataláltunk, és nagyobb arányú győzelmet arattunk.”

Svasznek Bence kiemelte azt is, hogy 8-10 játékos hiányzott a keretből, mivel például az U20-asok tornáján szerepeltek, de így legalább többen meg tudták magukat mutatni a stábnak.

„Voltak ígéretes teljesítmények, például a 2008-as születésű Szongoth Domán, aki jól illeszkedett be. Tanulságos torna volt, még a szezon elején járunk, de ez így van rendjén. Sok kérdésre kaptunk választ, láttuk, hogy augusztusban mire képesek a srácok. Ez egy jó kiindulási alap, ahonnan még fejlődni fognak. A következő válogatott héten erősebb csapatokkal találkozunk majd. Azt szeretném, ha nekünk lőnének 9-et, abból többet tudnánk tanulni.”

A program

Augusztus 24. 18.30 Magyarország-Lengyelország 3-0
Augusztus 25. 18.30 Magyarország-Ukrajna 6-3
Augusztus 26. 14.30 Magyarország-Románia 9-3

A keret

Kapusok: Gergely Hunor (UTE JA), Hajdu Martin (FEHA19), Pásztor Viktor (Tuto, finn)

Hátvédek: Balogh Ádám (FEHA19), Borsos Barna (BJA), Horváth Dániel (FEHA19), Léhi Kristóf (Lehel HC), Mártonffy Máté (Vasas), Mátyás Máté (UTE JA), Mura Milán (DVTK JJSA), Palla Félix (FEHA19), Szongoth Döme (Ingolstadt, német)

Almás Zétény (UTE JA), Dobos Boldizsár (BJA), Hiezl Martin (Vasas), Karaisaridis Georgios (FEHA19), Kuminka Zsombor (Lehel HC), Lőczi Barnabás (UTE JA), Mayer Marcell (UTE JA), Molnár Botond Levente (Lidingo Vikings, svéd), Nagy András (UTE JA), Palla Xavér (FEHA19), Pallag-Bozsák Róbert (Tuto, finn), Sári Barnabás (FEHA19), Schwartz Gergő (Tuto, finn), Szongoth Domán (KooKoo, finn), Tardi Máté (Mount St. Charles Academy, amerikai), Vörös Henrik (DVTK JJSA)

A stáb

Svasznek Bence szövetségi edző
Tokaji Viktor másodedző
Strenk Hunor másodedző
Kecskeméti Áron kapusedző
Szirányi Dániel fizioterapeuta
Magyar Péter felszerelés-menedzser
Imre Lajos csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV