U18: fölényes diadal

2017.11.11. 18:45 |

A magyar U18-as válogatott remekül játszva 6-2-re verte a szlovén csapatot a kaposvári Négy Nemzet Tornán.

Glen Williamson edző a kaposvári torna záró meccsén Gönczi Lajosnak szavazott bizalmat a kapuban. A magyar együttes már az ötödik percben előnybe került, Szolga Bertalan volt eredményes Szécsi Patrik és Bogesic Vedran passzából. A gól után is fölényben játszottak a mieink, és ennek meg is lett az eredménye, a 12. percben Almási Márk duplázta meg az előnyt. Nem sokkal később a szlovén csapat emberhátrányba került, de a két perc alatt nem sikerült újabb gólt szerezni. Az első harmad fölényét mutatja, hogy a magyarok 20-szor lőttek kapura, míg a rivális mindössze négyszer próbálkozott.

A második játékrészben két emberelőny maradt kihasználatlanul, majd a szlovén csapat sem tudott élni azzal, hogy Horváth Milánt kiállították. A magyarok aztán gyorsan eldöntötték a találkozót, fél perc alatt Kemény Patrik duplázott. A 37. percben időt kért és kapust cserélt a szlovén edző, majd az utolsó percben emberelőnyben szépítettek is a vendégek.

Az utolsó harmadban is a magyar csapat volt a kezdeményezőbb. Bár a 48. percben a szlovén gárda közelebb zárkózott egy újabb emberelőnyben, erre Falus Ádám, majd Horváth László is válaszol. A végén 5 a 3 ellen is támadhattak a vendégek, de nem tudták bevenni Gönczi kapuját.

A magyar együttes két győzelemmel és egy vereséggel zárta a viadalt. A tornát a százszázalékos olaszok nyerték meg.

Ondrejcik Rastislav másodedző: „Jól kezdtünk, sokkal aktívabbak voltunk, mint pénteken. Gyorsan reagáltunk, gyorsan szereztünk korongokat, és ebből tudtunk profitálni. Az első harmadban az ellenfél nem volt túl éles, de utána feljavult. Mi ekkor sem álltunk meg, és nyugodtan hokiztunk tovább. Amikor az ellenfél visszajött a meccsre, arra is tudtunk kontrázni, és tartottuk a különbséget.  Jobbak voltunk, és ez látszódott az eredményen is.”

Gyerehokizni