U18-as vb: remek hokival remek győzelem Dánia ellen!

2024.04.14. 19:07 |

A magyar válogatott a házigazda Dánia elleni divízió 1/A-s világbajnoki nyitányon nagyszerű és hatékony játékot bemutatva 4-1-re győzni tudott. Folytatás hétfőn Németország ellen.

Jó hangulatban és bizakodva várta a meccset a magyar válogatott, melynek szövetségi edzője, Svasznek Bence a szombat esti csapatprogramon azt hangsúlyozta, minden egyes gólnak jelentősége lehet a végelszámolásnál, ezért a harci szintet folyamatosan fenn kell tartani. „Teljes gőzzel előre!” – ezzel a mottóval vágott neki a csapat a vb-nek.

Pásztor Viktor kezdett a magyar kapuban, és abszolút kiegyenlített játékot hozott az első harmad – pedig már ott volt a dánok első sora is a túloldalon (ők pihentek a 11-i edzőmeccsen). Annak is az első felében igazán nagy helyzet nem alakult ki, később a kapusoknak már akadt dolga. Egy szerencsétlen góllal szerzett vezetést Oliver Larsen révén a dán csapat, de gyorsan egyenlíteni tudtunk, egy kapusról kipattanó korongot Antonijevic Alexandar lőtt a kapuba. 1:38-cal a vége előtt Pásztor Viktor fogott egy korongot hatalmas ziccerben, majd Schwartz Gergőnek volt ígéretes megindulása – 1-1-gyel zárult az első harmad.

Abszolút a magyar csapaté volt a második harmad eleje, előbb Schwartz Gergő lövését védte Christensen, majd Franyó Krisztián tette rá fonákkal. A 22. percben aztán Lőczi Barnabás tette be a kapu elé a korongot remekül, a csapat legfiatalabb tagja, Szongoth Domán pedig közelről kapásból bevágta, fordított a magyar csapat, 2-1. A gól után is nálunk volt a korong, Barna tette rá a 16. percben, három perccel később Kramer próbálkozását tolta ki Pásztor.

A harmad felénél egy eladott korong miatt, majd Klyove ziccere okán kellett Pásztornak védenie, kicsit vesztettünk a tempóból. Lobenwein Bálintot állították ki a játék késleltetéséért a 32. percben, de szépen kivédekeztük a hátrányt. Öt perccel a harmad vége előtt Balogh küldte rá a kékről – a pár nappal ezelőtti edzőmeccsen ez utat talált a kapuba, ezúttal nem.

Fehér Kolos érdeme volt leginkább a harmadik gól 1:26-nál a szakasz vége előtt, villámgyorsan indult meg a bal oldalon, középre tette a korongot, Almás Zétény azonban még elpuskázta a helyzetet, a támadást viszont tovább építhettük, Mester Máté visszatette a kapu mögül, Fehér pedig bebombázta, 3-1, így mentünk az utolsó szünetre.

12 másodperc után lábbal kellett kitolnia egy korongot Pásztornak, nem sokkal később újra egy buta korongeladást követően, ezután viszont mi veszélyeztettünk átellenben Szongoth Döme, majd Vén Bendegúz révén. A harmad ötödik percében Almás Zétényt állították ki, remekül öltük meg a dánok játékát, jó helyen voltak az ütők, lövésig is csak egyszer jutottak el a dánok, akkor a blokk a helyén volt. Ahogy lejárt a hátrány, jött egy magyar előny, és a magyar gól! Laskawy fejezte be szépen az akciót a buli után, 4-1!

Gyakorolhattuk aztán a hátrányt, Nagy Dominik ment ki, Pásztor elképesztő tűzijáték végén állta a sarat és maradt makulátlan ebben a két percben. Nem volt benne a dánok játékában, hogy nagy fordulat álljon be, és ez nem is következett be, kompakt volt a magyar csapat.

Ez pedig egy szép győzelmet eredményezett a világbajnokságon, folytatás hétfőn, az elitből érkező Németország ellen. A magyar csapat legjobbjának, nem véletlenül, Pásztor Viktort választották.

Divízió 1/A-s U18-as világbajnokság, Frederikshavn:

Magyarország–Dánia 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Iscenter Nord, 350 néző

Magyarország: Pásztor
Prém, Vén (1) – Balogh Á., Franyó – Szongoth Döme, Lencsés – Nagy D. (1)
Barna (1), Antonijevic 1 (1), Laskawy 1 – Lobenwein, Schmidt, Schwartz – Lőczi B. (1), Szongoth Domán 1, Nagy A. – Fehér K. 1, Mayer M., Almás – Mester (1)
Szövetségi edző: Svasznek Bence

Kapura lövések: 25:25 (10:4, 7:8, 8:13)
Kiállítások: 6, ill. 2 perc

(Vezető kép: Tonni Paibjerg)

A divízió 1/A-s világbajnokság menetrendje:

Április 14., vasárnap:

Ausztria–Németország 2-3
Magyarország–Dánia 4-1
Ukrajna–Japán 4-1

Április 15., hétfő:

Németország–Magyarország – 13:00
Japán–Ausztria – 16:30
Dánia–Ukrajna – 20:00

Április 16., kedd: szünnap

Április 17., szerda:

Ausztria–Magyarország – 13:00
Németország–Ukrajna – 16:30
Dánia–Japán – 20:00

Április 18., csütörtök:

Magyarország–Ukrajna – 13:00
Japán–Németország – 16:30
Dánia–Ausztria – 20:00

Április 19., péntek: szünnap

Április 20., szombat:

Ukrajna–Ausztria – 13:00
Japán–Magyarország – 16:30
Németország–Dánia – 20:00

A magyar válogatott  világbajnoki kerete:
Király Olivér GK Ontario Hockey Academy, CAD
Pásztor Viktor GK TUTO Hockey FIN
     
Balogh Ádám D FEHA19
Franyó Krisztián D UJA
Lencsés Dávid D Kiekko-Vantaa, FIN
Nagy Dominik D Boden HC, SWE
Prém Zsombor D UJA
Szongoth Döme D ERC Ingolstadt, GER
Vén Bendegúz D Södertälje SK, SWE
     
Almás Zétény F UJA
Antonijevic Aleksander F FEHA19
Barna Olivér F Oakmoor Academy, USA
Fehér Kolos F TPS, FIN
Laskawy Ferenc F UJA
Lobenwein Bálint F BJA
Lőczi Barnabás F UJA
Mayer Marcell F UJA
Mester Máté F UJA
Nagy András F UJA
Schmidt Ágoston F TPS, FIN
Schwartz Gergő F TUTO Hockey, FIN
Szongoth Domán F KooKoo, FIN
A stáb: 
Svasznek Bence   Szövetségi edző
Tokaji Viktor Másodedző
Strenk Hunor Másodedző
Szaller Márk Másodedző 
Gröschl Tamás Másodedző
Kecskeméti Áron Kapusedző
Szirányi Dániel Fizioterapeuta
Barna Márton Fizioterapeuta
Magyar Péter Felszerelés-menedzser
Pankár Tibor Sportpszichológus
dr. Karácsony Atilla Orvos
Dobos Sándor Médiamunkatárs
Imre Lajos   Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV