U18-as bajnokság: kialakult az elődöntő mezőnye

2018.03.09. 08:00 |
A MAC Budapest, az Ifj. Ocskay Gábor JA, a Csíkszereda és az UTE jutott a négy közé az ifjúsági bajnokságban.

Pesterzsébet–MAC Budapest 2-7

MAC Budapest–Pesterzsébet 6-1

Az alapszakasz győztes MAC a Pesterzsébettel csapott össze az elődöntőért, és ahogy a papírforma ígérte, könnyedén jutott a négy közé. Az első meccs első harmadában a pesterzsébetiek még egyenlítettek a MAC vezető gólja után, a folytatásban azonban nem tudták vele felvenni a versenyt, így hazai pályán 7-2-re kaptak ki. 

Bár a második meccsen a Pesterzsébet az utolsó harmadot lehozta döntetlennel, összességében 6-1-re kikapott, így a MAC kettős győzelemmel ment tovább.

DVTK Jegesmedvék–Ifj. Ocskay Gábor JA 1-7

Ifj. Ocskay Gábor JA–DVTK Jegesmedvék 7-0

Az alapszakasz harmadik Ifj. Ocskay Gábor JA-nak sem okozott gondot a négy közé jutás a DVTK ellen. A miskolciak az első meccsen a második harmadot megnyerték, a meccsen azonban 7-1-es vereséget szenvedtek.

A második meccsen a gól sem jött össze a DVTK-nak, a fehérváriak hazai jégen 7-0-s diadalt arattak.

Győr–Csíkszereda 4-4

Csíkszereda–Győr 5-1

A középszakaszt megnyerő Győr alaposan megszorongatta az első meccsen az alapszakasz második Csíkszeredát. A győriek a 13. percben már 2-0-ra is vezettek, a csíkiak azonban a szünetig szépítettek, majd a második harmad első percében egyenlítettek is. Alig fél perccel később viszont ismét a Győr birtokolta az előnyt, majd a játékrész második felében tovább növelte előnyét. A harmadik harmadra végül 4-3-mal fordultak a felek, a Csíkszereda az 55. percben egyenlített, s ezzel 4-4 lett a mérkőzés vége. 

A második meccsen az erdélyiek már nem adtak esélyt arra a Győrnek, hogy borítsa a papírformát: a második harmad elején már 3-0-ra vezettek, s végül 5-1-re nyertek. Ezzel pedig bejutottak az elődöntőbe.

UTE–DHK 2-1

DHK–UTE 2-3

A legizgalmasabb párharcnak az UTE és a DHK összecsapás ígérkezett a korábbi eredmények alapján. Az első meccsen a debreceniek már a 33. másodpercben megszerezték a vezetést, a lilák azonban a második harmadban egyenlítettek, az 58. percben pedig fordítottak, így 2-1-re nyertek.

A második meccset is a DHK kezdte jobban, a 13. percben már két góllal vezetett, az UTE azonban a második játékrészben kiegyenlített. A debreceniek végül az 59. percben lőtt emberelőnyös góllal nyertek 3-2-re, de miután a párharc 1-1-el zárult, mindkét csapat egyaránt 4 gólt szerzett, így az UTE idegenben lőtt több góllal jutott az elődöntőbe.

A döntőbe jutásért hétfőn játszanak először csapatok.

A korábbi eredmények és a további program ITT megtekinthető. 

Gyerehokizni