U18: a MAC Budapest lett a bajnok!

2019.04.04. 21:27 |
Megfordította a párharcot, és Székesfehérváron ünnepelhetett bajnoki címet a MAC Budapest az U18-as bajnokságban. A bronzérmet a DHK szerezte meg.

Döntő, 3. mérkőzés

Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 1–4

A második mérkőzésen: MAC Budapest–Ifj. Ocskay Gábor JA 3–2 h.u.

Az első mérkőzésen: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 1–0, h.u. 

Bajnok a MAC Budapest 2–1-es összesítéssel. 

Az U18-as bajnokság döntőjének első két meccse egyaránt hosszabbításban dőlt el, a harmadikon azonban az dőlt el gyorsan, hogy a MAC Budapest nyeri a meccset. A fővárosiak a 10. percben Gottlibet Ádám révén szerezték meg a vezetést, a 16. percben pedig Dóczi Zsombor góljával megduplázta azt. A fehérvári szempontból a második harmad sem indult jól, hiszen a MAC mindjárt az első percben gólt lőtt Szalmás Bence jóvoltából.

A játékrész folytatásában az újabb gólok helyett a kiállítások gyűltek, így a következő találatra a 46. percig kellett várni: Csollák Márkó Ámor emberelőnyben lőtt az Ifj. Ocskay Gábor JA kapujába. A fehérváriak Rétfalvi Kristóf révén az 53. percben szépítettek, ezzel beállítva a 4–1-es végeredményt, amely a MAC Budapest bajnoki címét jelentette. 

A MAC Budapest U18-as bajnokcsapata Forrás: MAC Budapest

A 3. helyért, 3. mérkőzés

Debreceni Hoki Klub–DVTK Jegesmedvék 3–2 h.u.

A második meccsen: DVTK Jegesmedvék–Debreceni Hoki Klub 2–1, szétlövéssel

Az első meccsen: Debreceni Hoki Klub–DVTK Jegesmedvék 3–1

Bronzérmes a Debreceni Hoki Klub 2–1-es összesítéssel. 

A bronzérem sorsa is a harmadik meccsen dőlt el, amelyen az első harmadban Mattyasovszky Gergely révén a DVTK szerzett vezetést. A debreceniek a 24. percben emberelőnyben egyenlítettek Takács Benedek góljával, tíz perccel később pedig a kettős fórt kihasználva Ivanov Anton találatával át is vették a vezetést. 

A DVTK az 57. percben ugyancsak emberelönyben, Lövei Dávid révén mentette hosszabbításra a meccset. A bronzéremről döntő találatra így a 63. percig kellett várni, akkor ismét Ivanov volt eredményes, ezzel pedig a DHK nyert 3–2-re. 

Az U18-as bajnokság eredményei  ITT megtekinthetők.

A kép forrása: MAC Budapest

Gyerehokizni

Válogatott termékek