U17: két győzelem, két vereség a Tüskecsarnokban

2019.02.10. 08:00 |
Az U17-es válogatott a fehéroroszokkal és az ukránokkal játszott felkészülési tornát a Tüskecsarnokban.

A mieink először csütörtök este az ukránokkal játszottak. Nem indult jól a mérkőzésen, miután ellenfelünk már az első harmadban 4–0-s előnyre tett szert. A második harmad elején aztán Ortenszky Tamás emberelőnyben volt eredményes, majd Mattyasovszky Gergely is betalált, így kettőt faragtunk a hátrányból. Csakhogy utóbbi gólra gyorsan válaszoltak az ukránok, s nem sokkal később jött az újabb találatuk. A harmadik harmadban Csölle Dániel szépített, ezzel beállítva a 6–3-as végeredményt.

Péntek délelőtt az ukránokat előző nap 4–1-re legyőző fehéroroszokkal találkozott a csapatunk. A gól nélküli első harmad után a 28. percben ellenfelünk szerzett vezetést, egy perccel később azonban már 1–1-re állt a meccs Bartók András találata után. A 32. percben aztán Mattyasovszky Gergely akciógóljával megfordítottuk a mérkőzést, s meg is nyertük 2–1-re. 

Szombat délelőtt ismét az ukránokkal csaptunk össze, s most a mi kezdtünk úgy, ahogy két nappal ezelőtt vetélytársunk. Borbát Márk a 4., majd a 7. percben is betalált, a 8. percben pedig Banga Nándor volt eredményes. A 3–0-s eredmény  második harmad elejéig nem változott, akkor az ukránok gyors egymás utánban két gólt is lőttek. A 24. percben Gál Zsombor révén ismét növeltük az előnyünket, ellenfelünk azonban a játékrész második felében emberelőnyös góllal válaszolt. A harmadik harmad elején egyenlítettek az ukránok, de egy perc sem telt még el, amikor a mieink már az 5–4-es végeredményt beállító Németh Kristófot ünnepelhették.  

U17-es válogatottunk a fehéroroszok ellen zárták a tornát szombat délután. Ellenfelünk előző nap este büntetővel győzte le az ukránokat 3–2-re, s miután délelőtt nem játszottak, így pihentebben léptek a Tüskecsarnok jegére. Ennek megfelelően a meccset is jobban kezdték, hiszen kihasználva az első emberelőnyüket már az 5. percben megszerezték a vezetést, majd néhány perccel később már 2–0 állt a javukra az eredményjelzőn. A mieink a második harmad elején Csölle Dániel akciógóljával szépítettek, a 30. percben azonban újra  a fehéroroszok örülhettek a harmadik találatuknak. Erre még ebben a játékrészben Borbát Márk góljával válaszoltunk. A folytatásban nem esett több találat, így a fehéroroszok 3–2-re nyertek.

A magyar U17-es válogatott két győzelemmel és két vereséggel zárta a budapesti tornát. 

U17-es program

Február 7., 19:00: Magyarország-Ukrajna 3–6
Február 8., 11:00: Magyarország-Fehéroroszország 2–1
Február 9., 09:30: Magyarország-Ukrajna 5–4
Február 9., 16:00: Magyarország-Fehéroroszország 2-3

Keret

Monostori Tamás

G

UTE

Orosz Gergely

G

Győri ETO

Pesti József

G

IOGJA

Dobmayer Dominik

D

IOGJA

Fazakas Erik

D

DVTK

Gruff Kevin

D

Vasas

Kárpáti Levente

D

MAC

Ortenszky Tamás

D

Biel-Bienne (SUI)

Révász Botond

D

UTE

Szélig Marcell

D

MAC

Tornyai Mátyás

D

MAC

Ujj Zalán

D

DVTK

Banga Nándor

F

UTE

Bartók András

F

DHK

Borbát Márk

F

DHK

Csölle Dániel

F

IOGJA

Farkas István

F

IOGJA

Fekete Alex

F

IOGJA

Gál Zsombor

F

Vasas SC

Galajda Zsombor

F

DVTK

Mattyasovszky Gergely

F

DVTK

Németh Attila

F

MAC

Németh Kristóf

F

IOGJA

Szalmás Bence

F

MAC

Stáb

Jánosi Csaba

Vezetőedző

Gröschl Tamás

Másodedző

Kecskeméti Áron

Kapusedző

Király András

Doktor

Áfra György

Fizioterapeuta

Keresztes Zsolt

Felszerelésmenedzser

Végh Boldizsár

Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek