U17: tanulságos napokat zárt a keret Bytomban

2023.11.14. 09:44 |

A magyar U17-es válogatott három edzőmérkőzést játszott Lengyelországban a nemzetközi szünetben, az itthon töltött két napot követően. Gröschl Tamás edző értékel.

A magyar csapat három kapussal és hét védővel és tizenkét csatárral utazott Lengyelországba, előtte három jeges edzésen vettek részt a fiúk még Budapesten.

„Lengyelországban három edzőmérkőzést játszottunk, először az olasz U17-es csapattal, majd kétszer a lengyel U18-as válogatottal. A lengyel csapat tagjainak jelentős része, több mint a fele játszott már U18-as világbajnokságon, ebből a szempontból rutinosabbak voltak. Nekünk az volt a célunk, hogy az elsőéves U18-as játékosainkat adoptáljuk ehhez a szinthez. Ahogyan tavaly is, ezúttal is kellett egy meccs, mire a srácok meglátták, mire is van szükség ezen a szinten, mit jelent akár egy év különbség is a gyakorlatban. Kevesebb idő van a jégen meghozni a döntéseket, gyorsabban kell dolgozni, és persze az ellenfélnek is kevesebb időt szabad hagyni. Az olaszok ellen egyébként domináltunk végig, kétszer annyi nagyobb gólszerzési lehetőségünk volt, mint nekik. Bár lehetett volna más az eredmény, elégedettek voltunk a játékkal. A lengyelek ellen tehát az első mérkőzésen még nagyobb volt ugyan a különbség – nekünk 11, nekik 22-23 nagyobb sanszuk volt a góllövésre –, de a második mérkőzésre már egálra ki tudtuk hozni ezt a mutatót, ennek különösen örültünk. Ez is volt a terv, hogy a védekezést, a védőharmadot rendbe rakjuk, ahogyan a letámadást is rendbe tettük” – összegzett Gröschl Tamás, az U17-es csapat vezetőedzője.

Ami pedig a teljes hét összképét illeti, a szakember alapvetően elégedett.

„Leginkább azzal az ívvel vagyok elégedett, amit bejártunk. Egy ilyen válogatott szünetben mindig megfogalmazzuk az általános kívánalmakat is magunknak, most sem volt ez másként, a legnagyobb tanulság megint az, hogy a lövőtechnikánk erősen csiszolandó. Ennek egyik alapja, hogy túl kemény ütőket használnak a játékosok, amikkel nem tudnak gyors lövéseket elengedni. A nagy lövések kivitelezéséhez idő kell, gyakran beszélünk a játékosoknak az ütők flexibilitásáról. Szinte mindenki magasabb, néhányan a testsúlyukhoz mérten extrém magas flexibilitású ütőkkel játszanak, ez nem ideális, más technika szükséges a használatukhoz. Az akadémiáknak tudjuk javasolni, hogy a játékosoknak az ideális ütőket erőltessék, bízom benne, hogy tudunk ebben előrelépni. Fel kell javulnia a lövőtechnikánknak, ugyanis ebből a javulásból jöhet meg az önbizalom növekedése is. Ami pedig tudjuk, mennyire fontos” – tette hozzá Gröschl Tamás.

Az U17-es keret legközelebb decemberben találkozik, a mostani keretből többen jó eséllyel az U18-as válogatottban készülnek majd, de a gerinc megmarad, ők Székelyföldre látogatnak majd egy tornára.

A bytomi mérkőzések eredményei:

Olaszország U17–Magyarország U17 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)
A magyar gólokat Hiezl Martin, Mayer Marcell, Bazsanyi Zsombor és Németh Vilmos szerezték.

Lengyelország U18–Magyarország U17 6-1 (1-0, 2-0, 3-1)
A magyar gólt Máthé Miklós szerezte.

Lengyelország U18–Magyarország U17 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
A magyar gólt Bánhegyi Szabolcs szerezte.

A keret

Dezső Zsombor GK DVTK
Németh Huba GK BJA
Veres-Fucsku Bence  GK DVTK
     
Angyaláti Ábel D Győr
Bazsányi Zsombor D EC Bad Tolz, GER
Németh Vilmos D VASAS
Osztoics Márk D UJA
Szamel Barnabás D BJA
Szivák Gergő  D/F BJA
Bánhegyi Szabolcs  D BJA 
Erdősi Csanád F Boden, SWE
Hiezl Martin Alex F Nürnberg, GER
Jámbor Patrik F BJA
Kuntic Dávid F UJA
Lintner Péter F VASAS
Máthé Miklós F UJA
Mayer Marcell F UJA
Pallós Zsombor F FEHA19
Schmidt Barnabás F BJA
Szentandrássy Noel F Kárpáti Farkasok
Trajcsik Dávid F DVTK
Varga Csanád Bulcsú F UJA

A stáb

Svasznek Bence vezetőedző U18
Gröschl Tamás vezetőedző U17
Szaller Márk edző
Gyenes Dávid kapusedző
Mészáros László felszerelés-menedzser
Barna Márton fizioterapeuta
Wehli Márk csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV