U17: óriási lépés előre

2022.12.21. 15:06 |

Elégedett az U17-es együttes teljesítményével és tempójával Gröschl Tamás edző.

Az U17-es válogatott Katowicében játszott két mérkőzést a lengyel U18-asok ellen a nemzetközi szünetben. Az első találkozón 4-2-re a házigazdák nyertek, majd egy nappal később 4-3-ra a mieink szétlövés után.

„Sikerült előrelépnünk, a második meccsen elértük azt a célkitűzést, amit szerettünk volna, az eredménytől függetlenül, hiszen más mérőszám is van a fejlesztésben. Elégedett vagyok, mert sikerült leszorítani a cserék hosszát 30-35 másodpercre, ezáltal 95 százalékos tempót mentünk, és látszott a változás. Jó partnerek voltak a játékosok, mert elhitték, hogy ez így működhet, és ha rövidebbek a cserék, akkor gyorsabb a játék és jobb döntéseket lehet hozni. Ez látszott a második találkozón. Az első meccs eleje kicsit döcögős volt, de a harmadik harmadra fel tudtuk venni a tempót, és így kezdtük a második találkozót. Óriási lépést tettünk a nemzetközi mezőny irányába a rövidebb cserékkel” – mondta Gröschl Tamás edző.

Kiemelte annak a fontosságát is, hogy intelligens játékosokra van szükség.

„Nemzetközi trend, hogy nagyon képzettek a fiatal játékosok, ezért nekünk is lejjebb kell tenni a spárgát és még jobban odafigyelni a fejlesztésre. Nem arról van szó, hogy ki lő nagyot, vagy ki cselez jól, hanem arról, hogy mennyire gyors a fej, mennyire gyorsan tud váltani támadásból védekezésbe, és mennyire tudja, hogy ki merre helyezkedik, a csapattársak és az ellenfelek, és érzi, ha nyomás van. Ezért lett gyorsabb a játék, ezt a sebességet szeretnénk követni, ilyen játékosokat szeretnénk képezni. Ezt kell utolérnünk, a mentor meetingeken ezt oktatjuk és mutatjuk be a kollégáknak.”

A keret

Hajdu Martin Levente GK FEHA19
Pásztor Viktor GK TuTo, FIN
     
Balogh Ádám D FEHA19
Kovács Soma D DHK
Léhi Kristóf D Kárpáti Farkasok
Mura Milán D DVTK
Palla Félix D FEHA19
Schubert Dániel D FEHA19
Szakáll Csaba D FEHA19
Szongoth Döme D Ingolstadt, GER
     
Aleksandar Antonijevic F TUTo, FIN
Almás Zétény F UTE
Bogáti Balázs F Vasas
Dobos Boldizsár F BJA
Karaisaridis Georgios F FEHA19
Keszthelyi Csaba F FEHA19
Kuminka Zsombor F Kárpáti Farkasok
Mártonfy Máté F Vasas
Mester Máté F UTE
Nagy András F UTE
Palla Xavér F FEHA19
Schwartz Gergő F TuTo, FIN

A stáb

Svasznek Bence vezetőedző
Gröschl Tamás edző
Szaller Márk edző
Hajek Márk kapusedző
Mészáros László felszerelés-menedzser
Selyem István fizioterapeuta
Wehli Márk csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV