U17: mindenki előre tudott lépni

2023.08.31. 13:48 |

Klubcsapatok ellen játszott a nemzetközi héten az U17-es válogatott, és mindhárom mérkőzését megnyerte. Gröschl Tamás edző értékelte a hetet.

„Jó utat tettünk meg egy hét alatt, hétfőről szombatra mindenki előre tudott lépni. Ahogy mindig, a védőzónával kezdtünk, ha ott tudnak mindent a játékosok, akkor lehet továbblépni. Átadtuk az U18-as válogatott értékeit, bemutattuk azt a rendszert, amiben játszani fognak. Az ellenfelek közül nem mindegyik jelentett ezen a szinten szükséges kihívást, természetesen jó, hogy nyertünk, de helyén kell kezelni az eredményeket” – foglalta össze a tapasztalatokat Gröschl Tamás.

A csapat először a cseh U17-es bajnokság másodosztályában szereplő, nevelőklubnak számító Plzen Wolves csapatát verte 6-1-re, majd a német második vonalban játszó Löwen Frankfurtot győzte le 10-0-ra. Az edző szerint a németek a 17. percig állták a sarat, de az eredményhez hozzátartozik, hogy végig kúsztak, másztak, blokkoltak. Aztán két szünnap után Karlovy Varyban zárta a túrát a magyar együttes, a szintén cseh másodosztályú helyi csapat ellen nyert 5-2-re. Gröschl Tamás elmondta, hogy az ellenfél jelentette a legnagyobb kihívást, az elején vezettek is, ám aztán sikerült dominálni ellenük. Összességében úgy érzi, sokat tanultak a játékosok, de a következő nemzetközi héten erősebb ellenfelek ellen még nagyobb fejlődés érhető el.

A keret

Kapusok: Gazsek Máté (DVTK JJSA), Pákozdi Márk (UJA)

Hátvédek: Angyaláti Ábel (Győr), Bazsányi Zsombor (EC Bed Tölz, német), Gál Botond (BJA), Németh Vilmos (Vasas), Osztoics Márk (UJA), Polonyi Nándor (Okanagan), Szamel Barnabás (BJA)

Csatárok: Balázs Előd (Kárpáti Farkasok), Bánfalvi Kristóf (FEHA19), Jámbor Patrik (BJA), Karó Levente (Vasas), Kuntic Dávid (UJA), Lintner Péter (Vasas), Pallós Zsombor (FEHA19), Rapos Gergely (UJA), Szivák Gergő (BJA), Tankó Benedek (Karhut Kissat, finn), Trajcsik Dávid (DVTK JJSA), Varga Csanád (UJA)

A stáb

Svasznek Bence U18-as szövetségi edző
Gröschl Tamás szövetségi edző
Szaller Márk edző
Gyenes Dávid kapusedző
Mészáros László felszerelés-menedzser
Barna Márton fizioterapeuta
Wehli Márk csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV