U17: idő kell, amíg feljebb tudjuk tolni a szintet

2020.02.12. 09:00 |

Az U17-es válogatott utolsó szezonbeli összetartásán vett részt. A győri Négy Nemzet Tonra után Gröschl Tamás vezetőedző értékelt.

Győrben készült egy hétig az U17-es válogatott. Először a japánokkal játszott felkészülési meccset a csapat, amelyen 7-1-re kikapott.

„Ismét kiderült, hogy szükségünk van egy három-négy napos felkészülésre egy felettünk elhelyezkedő csapat ellen, ha fel akarjuk venni a versenyt. Japán ellen ez nem történt meg, és hoztuk magunkkal a szokásokat a klubokból. Ez nem az edzők vagy a játékosok hibája, de ilyen a magyar bajnokság, a nemzetközi szintnél lejjebb van, s nekünk innen kellene ellépnünk” – kezdte értékelését a szakvezető.

Ezt követően múlt csütörtökön rajtolt a Négy Nemzet Torna. Először az ukránokkal játszottak a mieink, és 11-6-ra maradtak alul.

„Szerencsésen kezdtünk, gyenge volt a kapusuk, ugyanis nyolc lövésből négy gólt szereztünk. Aztán 5-5 volt a második harmad után, de 11-6 lett a vége, mert bedarált minket az ukrán csapat. A játékosok 10-12 kg-val voltak erősebbek, és egy, de inkább két évvel idősebbek, hiszen nagyjából U18-as csapattal jöttek, mi pedig U16-osokat is bevetettünk. A végére csökkent a koncentráció, de a japánok elleni meccshez képest előre tudtunk lépni.”

A második meccsen a lengyelekkel találkoztak a magyar fiatalok, és büntetők után 3-2-re nyertek.

„Majdnem végig vezetve hoztuk le a meccset, de hat perccel a vége előtt megkaptuk az egyenlítő gólt. Látszott néhány nehézség, például az, hogy a játékosok nehezen tudnak lehozni egy szoros meccset, ha nincs ilyen tapasztalatuk a magyar bajnokságban. Ilyenkor ugyanis másra van szükség, mint többgólos vezetésnél. Ebben kevés rutinnal rendelkeznek. Szükség lenne szoros meccsekre, hogy megtanulják, hogyan kellene ezeket menedzselni. A hosszabbítás aztán jobban sikerült, és végül büntetőkkel nyertünk. Örültünk, hogy egy velünk azonos szinten lévő csapatot tudtunk legyőzni.”

Az utolsó mérkőzésen újra Japán volt az ellenfél. Az ázsiai együttes ezúttal szoros meccsen 4-2-re nyert.

„Ez más volt, mint a keddi találkozó. Jól álltunk bele, az utolsó harmadra döntetlennel fordultunk. Aztán kaptunk kettőt, majd feljöttünk, és egy üres kapus gólt kaptunk a végén. Ezen a meccsen nemzetközi szinten játszottunk. Ennyi idő kell nekünk, hogy feljebb tudjuk tolni a szintünket.”

Gröschl Tamás elmondta azt is, hogy az egyéni taktikai képességeket próbálták erősíteni a tábor alatt.

„Elégedett voltam, mert napról napra gyorsabbak lettek a döntések és a kivitelezés is javult, de van hova fejlődni.”

Ez volt az utolsó összetartása ennek a korosztálynak. A legügyesebb 2003-asok az U18-as válogatott keretébe is bekerülhetnek. A következő tábort már a következő évjáratnak tartják az edzők.

A vezetőedző az egész idei szezont is értékelte.

„Van, akire jobban ragadt, amit kapott tőlünk, és van, aki elég sokat felejtett. Az információkból sokat láttunk viszont a jégen, fejlődtek a játékosok. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, de nem fogja az U18-as válogatott a következő évét a nulláról kezdeni.”

A keret

Név Poszt Klub Született
Chmelik Levente G MAC 2003
Hegedüs Levente G DVTK 2004
Oláh Dávid G IOGJA 2003
 
Deák Márton D IOGJA 2004
Fülöp Bence D MAC 2003
Horváth Donát D Mjölby HC (SWE) 2004
Modok Balázs D PHC 2003
Molnár Márk D DVTK 2003
Szabó Kornél D DHK 2003
Taskó Norbert D UTE 2003
 
Ádám Zsolt F MAC 2003
Alapi Márton F IOGJA 2004
Auer Olivér F UTE 2003
Cseh István F UTE 2003
Dobos Mihály Bendegúz F PHC 2004
Fodor Balázs F IOGJA 2003
Horváth Bence F KalPa (FIN) 2004
Jakab Zoltán F UTE 2003
Kiss Ádám F IOGJA 2004
Kocsis Botond F DVTK 2004
Morvay Bálint F MAC 2003
Rokaly-Boldizsár Richárd F Kallinge/Ronneby IF (SWE 2003
Sándor Bence F DHK 2003

A stáb

Gröschl Tamás   Vezetőedző
Strenk Hunor Edző
Hajek Márk Kapusedző
Selyem István Fizioterapeuta
Mészáros László   Felszerelésmenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek