U17: győztes búcsú Finnországban

2018.12.22. 13:18 |

A magyar korosztályos válogatott 5-3-ra nyert a Kiekko-Vantaa ellen a finnországi túra utolsó meccsén.

A meccs remekül kezdődött, Szalmás Bence már az első cserében megszerezte a vezetést. Később a mieink kihasználtak egy emberelőnyt, és Schlekmann Márk révén növelték a különbséget. A harmad végén Horváth Pál lőtte be Banga Nándor passzát.

A második játékrészben Dobmeier Dominik is eredményes volt, majd Galajda Zsombor talált be, ezzel már 5-0-ra vezetett a csapat. A mieink emberelőnyben támadhattak az új gólért, de végül a finnek hátrányban szépítettek.

Az utolsó harmadban a Kiekko-Vantaa két emberelőnyös góllal kozmetikázott az eredményen, de a magyar siker nem forgott veszélyben.

Jánosi Csaba vezetőedző: „Jól kezdtük a találkozót, és a mérkőzés első felében a játékosok jól dolgoztak, végrehajtották azokat az elemeket, amiket tanultunk a héten és kértünk tőlük a mérkőzés előtt. A harmadik harmadban sajnos már nem mindig a játék volt fókuszban, de jó, hogy győztes mérkőzéssel zártunk. Hasznos hetet töltöttünk együtt, a csapat kiegészült az U18-as csapatban szerepet kapó 2002-esekkel, akik húzóemberek voltak az egész hét során. Viszont, ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a mérkőzésektől többet vártunk, nem olyan ellenfelekkel találkoztunk, akik igazán nagy nyomás alá helyeztek volna minket.”

A program

December 18., 18:30: Magyarország-Helsinki IFK 9-2