U17: eredményes volt a decemberi tábor

2020.12.22. 14:57 |

Négynapos összetartáson vett részt az U17-es válogatott.

„Elégedettek lehetünk, a körülményekhez képest kihoztuk a táborból a maximumot. A járvány okozta helyzet miatt ez volt a második kifejezetten U17-es összetartás július vége után, bár közben is tartotunk tematikus fejlesztéseket az egy évvel idősebbekkel közösen. Nehéz folyamatról beszélni, mert bizonyos játékosokat csak egyszer láttunk, és az igazi mércét jelentő nemzetközi meccs sem volt” – mondta Gröschl Tamás, a csapat edzője.

A korosztályos csapat két mérkőzést játszott az U16-osokkal Óbudán. Az elsőt hosszabbításban nyerte meg 4-3-ra, a másodikon pedig 6-2-re diadalmaskodott az idősebbekből álló válogatott.

„Az első meccsen kicsit lenézték a fiatalabbakat, és ennek meg kellett fizetni az árát. Az utolsó harmadban jött ki az igazi különbség, akkor domináltunk, a kapura lövésekben is nagy fölényben voltunk. Ebből azt lehet tanulni, hogyan kell beleállni egy meccsbe, hiszen bárki sebet tud rajtunk ejteni, ha nem kellő mentalitással játszunk. A következő nap már nem estünk ebbe a hibába, gyorsan gólokat szereztünk.”

A tábor végén, a szokásoknak megfelelően elmondták a játékosoknak, hogy miben lehet még fejlődni.

„Az egyik ilyen elem a korongbiztonság: felhívtuk a figyelmet arra, hogy ne menjenek bele a cselezésbe, ha a sebességet is használva meg lehet verni a védőt. Foglalkoztunk a kapuralövések minőségével, a technika helyes megválasztásával is.”

Az edző a pozitívumok közé sorolta, hogy látszik a játékosokon a korábbi évek munkája, megvannak a kellő alapok, és azt is, hogy egyre többen szerepelnek észak-európai bajnokságban, ami nekik és a magyar jégkorongnak is jó, hiszen gyorsabb, képzettebbek játékosok között edződhetnek napról napra.

A korosztály tagjai januártól az U18-asok között folytatják a munkát.

A keret

Csibi Dávid GK