U17: egy meccs kellett felvenni a tempót

2023.02.15. 18:05 |

A korosztályos válogatott utolsó tornáját Gröschl Tamás edző értékelte.

A lengyelországi Bytomban játszott felkészülési tornán az U17-es magyar csapat, U18-as válogatottak ellen. Az első napon 8-0-ra kikaptak a mieink az észtektől, aztán hosszabbítás után 5-4-re a litvánoktól, végül 3-0-ra a lengyelektől.

„A játékosok nincsenek hozzászokva ehhez a szinthez, elment egy napunk arra, hogy felvegyék a tempót. A csapat magját a magyar U18-as ligában játszók adják, és úgy érkeznek meg a válogatott kerethez, ahogyan a hétköznapjaikat élik a klubjaikban, márpedig a nemzetközi szint a magyar bajnokságé felett van. Novemberben, decemberben és most is az történt, hogy az első meccsen 1-2 harmad azzal megy el, hogy felvegyük a sebességet. Az észtek elleni vereség után a másik két találkozón már jól dolgoztunk, segítettük őket, hogy tovább tudjanak lépni. Akkor már gyorsabbak voltak a döntések és a lábak, nem féltünk a következményektől, hanem csináltuk a dolgunkat, és elég jól. A lengyelek ellen megvoltak a helyzeteink, többet lőttünk kapura, mint az ellenfél, csak nem volt szerencsénk, pedig mi is nyerhettünk volna 3-0-ra” – mondta Gröschl Tamás edző.

Hozzátette, hogy az észt U18-asok, akiknek Fekti Bálint az edzőjük, a finn másodosztályban év közben is együtt játszanak.

„Nálunk nagy terhet cipelnek a játékosok. U18-ban eredménykényszer van itthon, és rosszul viselik a játékosok a mentális terhelést, ha nem úgy megy a játék, ahogy szeretnék. Félnek a vereségtől. Ha viszont attól félnek, hogy kikapnak, akkor nem az jár a fejünkben, ami éppen előttünk van, hanem valami egészen más, valaminek a következménye. Ezt a terhet próbáltuk levenni róluk, hogy a beletett munka sokkal fontosabb, mint az eredmény, és a munka elvégzése után nézzük meg, hogy mi az eredményünk ezzel.”

U17-ben ennek a korosztálynak ez volt az utolsó közös összetartása és tornája.

A keret

Kapusok: Gergely Hunor (DHK), Pásztor Viktor (TuTo, finn)

Hátvédek: Balogh Ádám (FEHA19), Horváth Dániel (FEHA19), Kovács Soma (DHK), Léhi Kristóf (Kárpáti Farkasok), Mátyás Máté (UTE), Mura Milán (DVTK), Palla Félix (FEHA19), Schubert Dániel (FEHA19), Szongoth Döme (Ingolstadt, német)

Csatárok: Almás Zétény (UTE), Antonijevic Aleksandar (TuTo, finn), Bisz Márk Patrik (BJA), Dobos Boldizsár (BJA), Keszthelyi Csaba (FEHA19), Kuminka Zsombor (Kárpáti Farkasok), Mester Máté (UTE), Molnár Botond Levente (Krefeld, német), Nagy András (UTE), Palla Xavér (FEHA19), Pallag-Bozsák Róbert (Peiting, német), Sári Barnabás (FEHA19), Zimányi Dániel (TuTo, finn)