U16: voltak biztató jelek

2023.08.30. 09:57 |

Megnyerte első mérkőzését a szezonban az U16-os válogatott: Szlovéniát 2-0-ra győzték le Mariborban. Péter Róbert szövetségi edző szerint mindenki jobb emberként és jobb játékosként tért haza.

Milyen munkát végeztetek most az edzéseken, mi volt a középpontban?

Lefektettük az alapokat, meghatároztuk az identitásunkat. Fontos szempont volt, hogy tisztában legyen mindenki azzal, hogy mit akarunk képviselni, hogyan szeretnénk kinézni, mint magyar U16-as válogatott. Fontos volt a céljaink meghatározása, hogy tisztában legyünk azzal, hol tartunk most és hova szeretnénk eljutni, egyéni és csapatszinten. Ez egy hosszú folyamat, amihez befektetett idő, energia, türelem és kitartás szükséges.

Az edzések során az alapokra helyeztük a hangsúlyt, az egyéni taktikai és technikai készségek oktatásával, illetve gyakorlásával foglalkoztunk. Olyan infókat és eszközöket adtunk át a játékosoknak, amelyet a játékban és minden edző rendszerében, taktikai tervében alkalmazhatók. Kiemelt témánk a korong nélküli játék volt, a korongos ellen.

Mennyire volt nehéz döntés a keretszűkítés?

Külföldön játszó játékosokat nem hívtunk meg erre az összetartásra, illetve van pár játékos, akiket az U17-ben és az U18-ban nézett meg a szakmai stáb, így több fiatalabb játékosnak adatott meg a lehetőség, hogy meg tudja mutatni magát ebben a környezetben.

Szerencsére nem volt egyszerű dolgunk a keretszűkítés során, ami pozitívum. Nem is szeretnénk azt, hogy könnyű dolgunk legyen. Az elejétől érződött, hogy mindenki odateszi magát, nagy volt a verseny a keretbe való kerüléséhez, komoly fejtőrést okozott egy-egy játékos kiválasztása, sokszor apró dolgok döntöttek. Viszont fő célunk a fejlesztés, igyekeztünk világos, tiszta képet adni a játékosoknak, hogy megértsék, melyek azok a területek, amikben fejlődniük kell.

Mennyire voltál elégedett a mérkőzéssel összességében? Mi az, ami jól működött, és min kell még javítani?

Még nagyon az elején vagyunk, ez látszott is a mérkőzés során. Így együtt ez volt az első mérkőzése ennek a korosztálynak. Amit tanultunk az edzőtáborban, azt kértük számon a mérkőzés során, illetve azt kértem a játékosaimtól, hogy önmagához képest, mindenki tegyen meg mindent. Láttunk bíztató jeleket, de nem kérdés, hogy még sok munka vár ránk.

Mennyit és főleg miben fejlődtek a játékosok a hét során?

Ezeket a fiatal srácokat az előttük álló kihívásokra kell felkészítenünk. Legfontosabb szempont számomra a játékosoknak emberi oldala, előszőr az emberi oldalukat fejlesztjük, majd a játékost. Fontos, hogy megértsék, hogy a tisztelet, a jellem, a kiváló munkamorál és a jó szokások kialakításának gyakorlásával és elsajátításával képesek jobb emberré és játékossá válni, másképp esélyük nincs magas szinten játszani. Meggyőződésem, hogy a játékosaim, jobb emberként és jobb játékosként tértek haza.

Hogyan néz ki a további program, hogyan építitek fel a szezont?

A következő összetartásunk egy kétnapos készségfejlesztő tábor lesz október elején, majd novemberben a nemzetközi szünet alatt négy nemzet tornán veszünk részt. Decemberben, karácsony előtt lesz még egy rövidebb programunk, ezt követően az év végén Svédországba utazunk, a rangos Modo Kupára, ami ennek a korosztálynak a fő eseménye. Majd februárban újra négy nemzet tornával zárul ennek a korosztálynak a programja. Célunk a fejlesztés, ugyanakkor az elvárásaink is nagyon magasak. Úgy építettük fel a programot, hogy a fejlesztéssel párhuzamosan a Modo Kupáig megtaláljuk a legjobb játékosokat, hogy a legerősebb kerettel vegyünk részt ezen a rangos eseményen.

Az utazó keret:

Kapusok: Gyulai Benedek Márton (BJA), Nagy Ábel Dániel (FEHA19)

Hátvédek: Bánvölgyi Bálint (DAB), Gazsó Sebestyén Bence (UJA), Karikás Botond (UJA), Kornyilov Péter (BJA), Nagy Botond (UJA), Prém Zsombor (UJA), Víg Zsombor Máté (UJA)

Csatárok: Apostol Kilián Milán (UJA), Baróti Bence (UJA), Bencze Sebestyén (FTC), Brehel Attila Ákos (UJA), Gyulai Miklós István (UJA), János Dávid (Felcsík), Kapusi Máté Levente (BJA), Kárándi Milán (BJA), Kovács Bence (UJA), Papp Adrián (FEHA19), Szongoth Bende Gergő (UJA), Ványolós Márk (UJA)

A stáb

Péter Róbert Vezetőedző
Mihály Jenő Edző
Máthé Csaba Kapusedző
László Balázs Fizioterapeuta
Boros Norbert Felszerelés-menedzser
Oláh Zsolt Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV