U16: újabb fölényes győzelem Kanadában

2017.12.29. 12:00 |

Három nap alatt a harmadik mérkőzésén is győzni tudott a magyar U16-os válogatott, amely ezúttal az arizonai Mission AZ-t múlta felül, méghozzá magabiztosan. Ezzel tovább is jutott a csoportból a kieséses szakaszba.

Svasznek Bence vezetőedző ezúttal Ollári Zsombornak szavazott bizalmat kezdőként a kapuban (azaz a három mérkőzés mindegyikén más kapus kezdett), cseréje Monostori Tamás volt. Ezúttal Pesti József és Galajda Zsombor kapott pihenőt.

A találkozó első gólját Csölle Dániel szerezte Ortenszky Tamás passzából, hogy pár perccel később utóbbi is betaláljon. Szalmás Bence lőtte a (nem is akármilyen) harmadikat, könnyen lehet, hogy a torna gólját szerezte a magyar játékos. És még mindig nem volt vége, hiszen Schleckman Márk is betalált, így az első harmad után a magyar együttes 4-0-ra vezetett.

Amelyik nem állt le a középső játékrészben sem, hiszen már 80 másodperc elteltével jött az ötödik gól, szerzője Varga Balázs volt. Kapkodhattuk tovább a fejünket, hiszen újabb egy perc elteltével Keresztes Levente találatával már 6-0-ra vezettünk. Ezután kisebb gólcsend következett, ám még a harmad vége előtt Nemes Domonkos 7-0-ra módosította az állást.

Az utolsó harmadban Schleckman Márk saját maga második, a magyar csapat nyolcadik gólját lőtte, hogy aztán pár perccel később az ellenfél is megszerezze a becsületgólt, amit persze a magyar U16-os válogatott sem hagyott (dupla) válasz nélkül, így alakult ki a 10-1-es végeredmény.

Magyarország - Mission 10-1

A torna eddigi mérkőzései

MAGYARORSZÁG - Moose Jaw Generals: 3-1

MAGYARORSZÁG - Prince George: 9-0

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV