U16: sokat fejlődött a csapat

2024.02.17. 12:21 |

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a múlt heti olaszországi tornát az U16-os válogatott. A magyar serdülők az olaszokat 5-3-ra, a litvánokat 6-1-re verték, majd az utolsó körben 4-0-ra kikaptak a lengyelektől. Péter Róbert szövetségi edzőt kérték értékelésre.

Milyen munkát végeztetek ezúttal az edzéseken?

Kevés idő állt a rendelkezésünkre, de ehhez már hozzászoktunk, hogy rövid idő alatt a lehető legtöbbet fejlődjünk. Másfél napunk volt, a torna előtt összesen négy jeges edzést tudtunk tartani. A tábor alatt a novemberi és decemberi összetartásokon érintett témákat ismételtük át. Az edzéseken a védekező zóna alapelveit vettük át, illetve foglalkoztunk még a kihozatalokkal, de alapszinten a speciális játékunkkal is. Odafigyelve a részletekre, a magas intenzitáson volt a hangsúly, ahol kompetitív környezetet teremtettünk a játékosoknak. Mindig hangsúlyozom az edzésen elvégzett munka fontosságát, hiszen úgy fogsz játszani, ahogyan edzel.

Két győzelem és egy vereség a mérleg a tornán. Mennyire voltál elégedett összességében?

A mérkőzésekbe úgy álltunk bele, hogy folyamatvezérelteknek kell lennünk. A legfontosabb az volt, hogy tegyünk meg mindent és élvezzük a játékot. Ha a helyes úton játszunk, az eredmény gondoskodik majd önmagáról. Azt hiszem, soha nem leszek elégedett a teljesítményünkkel, mindig van még hova fejlődni. Nyerni jó dolog, de ebben a korosztályban a legfőbb szempont a fejlesztés. Követnünk kell egy folyamatot, ami a mindennapi tanulásról és jobbá válásról szól. Nap mint nap ki kell mozdulni a komfortzónából és csak a saját teljesítményünkre kell koncentrálni, csak így tudjuk befolyásolni az eredményt, az eredményjelző pedig akkor lesz kedvező, ha cseréről cserére odafigyelve a részletekre képesek vagyunk 60 percen keresztül magas szinten játszani. Csak így tudjuk megadni esélyt, hogy fejlődjünk és sikeresek legyünk.

Gólerős játék az első két meccsen a litvánok és az olaszok ellen. Sikerült mindenben végrehajtani a taktikát az olaszok és a litvánok ellen?

Az első két mérkőzésen a teljesítményünk fokozatosan javult. A mérkőzések nagy részében teljesítettük, amit előre elterveztünk. A védekezésünk rendben volt, elől is jól dolgozunk, az öt az öt elleni játékban domináltunk, az emberhátrányos játékunk is jól működött, hátrányban gólt is tudtunk szerezni, emberelőnyben pedig produktívak voltunk.

Mi hiányzott ezek után a lengyelek ellen?

Talán a mentális felkészültséget emelném ki. Ez egy kiváló lecke volt a játékosok számára, hogy nemzetközi szinten nincs két egyforma csapat és nincs könnyű mérkőzés. A jégkorongot a múltból nem lehet játszani, minden nap ki kell mozdulni a komfortzónából és a legjobbat kell nyújtani, ahhoz, hogy ezen a szinten sikeresek tudjunk lenni.

Mennyit és főleg miben fejlődtek a játékosok a héten?

Összességében pozitív, kihívásokkal teli torna volt. Biztos vagyok abban, hogy minden játékos fejlődött a hét során. Olyan információkat és eszközöket adtunk át, amelyeket a mindennapokban használhatnak. Meggyőződésem, hogy egyéni képességek terén és csapat szinten is sokat fejlődtünk. Hasznos torna volt ez ennek a csapatnak, és kiválóan szolgálta a fejlesztést.

Mi a következő része a programnak?

Az U16-nak, a 2008-as korosztálynak ebben a szezonban ez volt az utolsó eseménye, a srácok jövőben már a fenti korosztályokban kell bizonyítsanak. A kluboknak most következik a szezon legfontosabb szakasza, hiszen hamarosan kezdődnek a rájátszások. A játékosainknak pedig sérülésmentes és sikeres időszakot kívánunk!

A keret

Gyulai Benedek Márton GK BJA
Nagy Ábel Dániel GK FEHA 19
Szabó Huba Dániel GK BJA
Apostol Kilián Milán F UJA
Bánvölgyi Bálint D DAB
Berta Kristóf Olivér F BJA
Büki Marcell F FEHA 19
Gazsó Sebestyén Bence D UJA
Kapusi Máté Levente F BJA
Karikás Botond D UJA
Kornyilov Péter D BJA
Lenkey Gergő Sándor F FEHA19
Löschnig Márton D BJA
Nagy Botond D UJA
Papp Adrián F FEHA 19
Seres-Gömöry Zsombor F/D BJA
Szongoth Bende Gergő F UJA
Tamás Ákos D BJA
Tamás Dániel F BJA
Tóth Flórián F BJA
Tőkey Csaba F Vasas SC
Ványolós Márk F UJA
Víg Zsombor Máté D UJA

A stáb

Péter Róbert Szövetségi edző
Mihály Jenő Edző
Verba Balázs Edző
Máthé Csaba Kapusedző
Szabó Anna Fizioterapeuta
Agócs Zsolt Felszerelés-menedzser
Oláh Zsolt Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV