U16-os bajnokság: egyenlített az UTE, jöhet a döntő harmadik meccse

2019.04.01. 19:05 |
Nem avattak bajnokot az U16-os bajnokságban a döntő második meccse után, az UTE ugyanis nyerni tudott az Ifj. Ocskay Gábor JA otthonában.

Döntő, 2. mérkőzés

Ifj. Ocskay Gábor JA–UTE 1–2

Az első mérkőzésen: UTE–Ifj. Ocskay Gábor JA 2–7

Miután az Ifj. Ocskay Gábor magabiztosan nyerte a döntő első meccsét 7–2-re az UTE otthonában, hazai jégen akár bajnoki címet is ünnepelhetett volna. Csakhogy ezt a lilák megakadályozták, pedig a 25. percben a fehérváriak szerezték meg a vezetést Ambrus Csongor akciógóljával.

Az UTE a 32. percben Simon Péter révén egyenlített, majd a 38. percben Jakab Zoltán Máté góljával átvette a vezetést. Miután a folytatásban nem esett több találat, a fővárosiak 2–1-re nyertek. Ebben Papp Áronnak is nagy szerepe volt, aki a kapujára érkező 48 lövésből 47-et megfogott. 

A bajnoki cím sorsa tehát még nem dőlt el, arra vasárnapig várni kell.

A 3. helyért, 2. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 3–2, szétlövéssel

Az első mérkőzésen: MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 2–6

A bronzérem sorsa ellenben már eldőlt, miután a DVTK otthon is tudott nyerni a MAC ellen. Igaz, nehezebben, mint idegenben. A vezetést az első harmadban a budapestiek szerezték meg, a miskolciak csak a második harmad végén tudtak egyenlíteni. A 46. percben aztán ismét a MAC került előnybe, de ezt nem tudta megtartani, így a rendes játékidő 2–2–vel zárult. A 10 perces hosszabbítás nem hozott döntést, szétlövésben pedig Tóth Tamás találatával a DVTK nyert 3–2-re. 

A korábbi eredmények és a további menetrend ITT elérhető. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek