U16: értékes tapasztalatokat szerezve

2021.11.20. 16:30 |

Az U16-os válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárta a klagenfurti tornát. Péter Róbert, a korosztályos együttes új vezetőedzője szerint mindenki jobb játékosként térhetett haza.

Hogyan építették fel a hetet, az edzéseket a torna előtt, min volt a hangsúly?

Alapos előkészületet igényel egy ilyen tornára való felkészülés. A torna elötti két edzőtábori napra az elérhető legjobb korosztályos játékosokat hívtuk meg. Jelen programnak a célja a nemzetközi szinthez való adaptáció, az alapok fejlesztése, az egyéni technika és taktikai elemek fejlesztése, a jó szokások automatizálása volt. Az összetartás során a jeges és száraz edzéseken a maximális koncentráció, intenzitás és erőkifejtés volt az elvárásunk. A délelötti edzéseken visszamentünk az alapokig, az első nap a védekező zónával foglakoztunk, ezt teljesen szédszedtük szerepekre leosztva, meg akartunk győződni arról, hogy mindenki tudja, hogy mi a feladata, a délutani edzéseken pedig a begyakorolt elemeket akartuk viszontlátni. A második nap a harmadból való korongkihozatat volt a téma. Opciókat adtunk, külön a védőknek, külön a csatároknak, majd a jó szokáskora alapozva gyakoroltunk. A hangsúly a mérkőzésjellegű edzéseken volt, tehát úgy edzettünk, ahogy játszani szeretnénk.

Összességében milyen tapasztalatokkal zárult a torna?

A klagenfurti torna remek lehetőség volt magas nyomás és szoros program alatt felmérni a játékosok képességeit, valamint használni a két nap alatt gyakorolt elemeket. Szoros és kiegyensúlyozott mérkőzéseket játszottunk, értékes tapasztalatokat szereztünk, illetve hasznos infót kaptunk a játékosok felkészültségi szintjéről.

Mivel volt elégedett és miben kell előrelépni, fejlődni?

A játékosoknak a hozzáállásával teljes mértékben elégedett voltam. Amiben előre kell lépni, az a játék sebessége és megértése, illetve a döntéshozatal. Ezen a szinten sokkal gyorsabban történik minden, és arra kell reagálni, ami éppen történik a pályán. Az alapokat pedig a lehető legmagassabb kell szintre fejleszteni.

Milyen üzenettel engedte el a stáb a játékosokat a hét végén?

Meggyőződésünk, hogy mindenki jobb játékosként tért haza, viszont kulcsfontosságú a programot követően a klubokban a további célirányos gyakorlás folytatása, hogy mindennapi szinten is berögzüljenek a nemzetközi színtéren szükséges elemek.

Hivatalosan novembertől a korosztályos csapat vezetőedzője. Tervez-e változtatásokat a korábbiakhoz képest, akár a felkészítésben, módszerekben, játékban?

Szeretném megköszönni Mayer Péter kollégámnak a munkáját, aki az elmúlt években nagyszerű munkát végzett. Azt gondolom, hogy nagy változtatásokra nincs szükség, hasonló alapelvek szerint gondolkodunk, de mindenkinek megvan a saját stílusa. Leginkább az edzésmódszerben hoztam be változásokat. A célunk felkészíteni a srácokat a következő szintre.

A program

November 11., csütörtök, 18.30 Magyarország-Ausztria 3-1
November 12., péntek, 15.00 Magyarország-Szlovénia 1-3
November 13., szombat, 11.00 Magyarország-Olaszország 3-4 büntetők után

A keret

Gergely Hunor GK DHK
Hajdú Martin GK IOGNJA
Király Olivér GK ETC Crimmitschau
Marton Attila GK BJA
Horváth Alex  D KÁRPÁTI FARKASOK
Mura Milán D DVTKJJSA
Kovács Máté D UTEJA
Franyó Krisztián D UTEJA
Abonyi Trisztán D UTEJA
Mátyás Máté D UTEJA
Bárdos Andor D BJA
Kálmán András D BJA
Lencsés Dávid D IOGNJA
Schubert Dániel D IOGNJA
Barna Olivér  F KÁRPÁTI FARKASOK
Molnár Botond Levente F KÁRPÁTI FARKASOK
Fehér Kolos F TUTO
Laskawy Ferenc F SC Bietigheim‐Bissingen
Szongoth Döme F EA Oberösterreich
Almás Zétény F UTEJA
Mester Máté F UTEJA
Nagy András F UTEJA
Bekker Botond F BJA
Bisz Márk Patrik F BJA
Lobenwein Bálint F BJA
Lőczi Barnabás F IOGNJA
Aleksander Antonijevics F IOGNJA
Karaisaridis Georgios F IOGNJA
Dobos Boldizsár BJA

A stáb

Péter Róbert vezetőedző
Mihály Jenő edző
Balázs Csongor kapusedző
László Balázs fizioterapeuta
Balázsi László felszerelés-menedzser
Kramer Ádám csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV