U16: megvan a keret a Modo Kupára

2019.12.19. 14:00 |

Mayer Péter vezetőedző szerint nem a táblával kell foglalkozni, hanem azzal, hogy mit valósít meg a válogatott a jégen.

A múlt héten háromszor találkozott az U16-os válogatott az U17-esekkel Debrecenben, és mindháromszor győzött.

„Jól szolgálta a felkészülésünket, hogy eggyel idősebb ellenféllel játszhattunk. A három meccsen volt minden, ami a hokiban elképzelhető, rendes játékidős, hosszabbításos és szétlövéses győzelem. Jó, ha ilyen szoros találkozókat tudunk játszani. Az volt az elvárás, hogy nagyobb méretű, érettebb gondolkodású ellenféllel szemben gyakoroljunk, mert a Modo Kupának is magas a szintje, és fontos információkat kaphattunk arról, ki hogyan reagál a kihívásra. A tábor előtt elfogadtam volna, amennyit elértünk, jó volt, hogy így alakult” - mondta Mayer Péter, a válogatott vezetőedzője.

A szakvezető arról is beszélt, hogy a játékosok megfelelően dolgoztak az edzőtábor és az egész szezon során.

„A küzdéssel, a munkabírással nem szokott gond lenni, hónapok óta büszkén nézem, hogy ezt nem kell külön formálni. Jó, hogy a harci kedv, a munkamorál széles alapokon nyugszik, mert anélkül nincs miről beszélni. Vannak, akik tudnak villanni és újat mutatni, ez egy másik jó pont – hogy milyen szinten, ahhoz kihívásra van szükség, és ez Svédországban teljesülni is fog.”

Az edzői stáb már ki is jelölte a 19 fős keretet, amely részt vesz a svédországi Örnsköldsvikben a Modo Kupán december 26. és 31. között. Mayer Péter elmondta, a kapusposzton volt a legnagyobb verseny, hiszen mind a négy kapus megfelelően dolgozott, jó erényekkel rendelkezik. Bízik abban, hogy Csibi Dávid és Hegedüs Levente megugorja a szintet a tornán is. A hátvédek és a csatárok kiválasztása átlagos nehézséget jelentett.

„Az elit fejlesztési csoportban bő 30 fős kerettel dolgozunk. Akiket behívunk, mind ügyes, jó potenciállal rendelkezik. A cél, hogy a fejlesztési folyamatot globálisan lássam, azzal együtt, hogy a gyereknek mi a jó. Ez nem mindig egyezik azzal, amit a klubedző, a szülő, vagy akár a játékos vár. Van, aki már készen áll a kihívásra, van, akinek több tapasztalat kell, és meg tudja ugrani a szinten, míg más csak később képes erre. Nekünk kell kitalálni, mikor kellenek az ingerek, mert felnőtt korra kell készen állniuk a srácoknak.”

A magyar korosztályos csapat tavaly vett részt először a rangos tornán, és a második lett. Mayer Péter most nem bocsátkozott esélylatolgatásba.

„Tavaly jól összeállt minden, de szoros a mezőny. Akkor még mi voltunk a sötét ló, volt, aki félvállról vett minket, de most már a jobbik arénába kerültünk, készülnek ránk. Azt várom, hogy kihozzuk magunkból, ami bennünk van. Fontos figyelembe venni, hogy ez egy állomás. Természetesen szeretnénk nyerni, mert ez mindig jó visszajelzés, de nem a táblával foglalkozunk, hanem azzal, hogy mit valósítunk meg a jégen. Ha az maradéktalanul teljesül, akkor a táblán számunkra kedvező dolgok is láthatók lesznek.”

A magyar U16-os válogatottnak a csoportkörben a finn Ässät, valamint a svéd IFK Täby, Modo, SDE és Björklöven lesz az ellenfele. A másik ágon az AIK, a Svedjeholmen, a Timra, az Almtuna, a Flemingsberg és a Hässelby szerepel.

A keret

GK Csibi Dávid IOGJA
GK Hegedűs Levente DVTK
D Bajkó Botond IOGJA
D Deák Márton IOGJA
D Farkas Olivér DVTK
D Horváth Donát Mjölby HC, Swe
D Ritecz Richárd UTE, Hun
D Szalay Boldizsár DVTK
D Szabó Péter IOGJA
F Alapi Márton IOGJA
F Antal Barnabás UTE
F Dobos Mihály Bendegúz PHC
F Horváth Bence KalPa Kuopio, Fin
F Ivády Milán Óbuda HA
F Kiss Ádám IOGJA
F Kocsis Botond DVTK, Hun
F Nádasy Márton Óbuda HA
F Simon Levente UTE
F Weidemann Márk MAC

Gyerehokizni

Válogatott termékek