U16: második lett a magyar csapat

2018.12.30. 21:19 |

Három vesztes meccs után sorozatban ötöt nyert a magyar korosztályos válogatott a rangos MODO Kupán, és végül ezüstérmesként zárta a tornát.

Almtuna IS-Magyarország 2-3 (hosszabbítás után)

Az elődöntőben a magyar együttes azzal az Almtunával találkozott, amelytől a csoportkörben 6-3-ra kikapott, így volt miért visszavágni. A kapuban az előző nap remeklő Antek Tamás kezdett, Révász Botond sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

Danielsson révén a svéd csapat került előnybe a meccs elején. Egy sikeres emberhátrányos védekezés után aztán a második fórt már gólra váltotta az Almtuna. A mieink a második félidő elején betaláltak, Varga Balázs 29 másodperc elteltével volt eredményes, aztán az első magyar emberelőnyből ismét Varga szerzett gólt, így egyenlítve. A hajrában a mieink időt kértek, de egyik csapat sem tudta megszerezni a harmadik gólt, így jöhetett a ráadás. A hirtelen halálból bő négy és fél perc telt el, amikor Varga a harmadik gólját is beütötte – az előkészítő Tamási László volt – ezzel döntőbe lőve a válogatottat.

MODO-Magyarország 5-1

A fináléban a házigazda következett, amellyel a csoportkörben már találkozott a magyar együttes, és le is győzte a svédeket. Antek maradt a kezdő kapus.

A MODO kezdett jobban, és Umegard góljával előnybe került az 5. percben, majd 10 másodperc múlva már két góllal vezettek a svédek, miután Nasstrom is betalált.  Még ebben a játékrészben Sundell növelte a hazaiak előnyét. A magyar csapat időt kért, és kapust is cserélt, Antek helyett Oláh Dávid állt be. Ez bevált, mivel a MODO már ebben a felvonásban nem szerzett újabb gólt.

A második játékrész elején aztán a svédek ismét betaláltak, majd egy emberelőnyt értékesítve az ötödik góljukat is megszerezték. Kevesebb mint öt perccel a vége előtt Lászlóffy Botond szépített, de közelebb már nem tudott zárkózni a magyar együttes.

A MODO nyerte a kupát, a mieink pedig ezüstérmesként zártak. Varga Balázs bekerült a torna All-Star csapatában, és kapott egy Henrik Sedin által aláírt NHL-mezt.

Mayer Péter vezetőedző: „Az elődöntő volt a torna csúcspontja, az, hogy 0-2-ről feljöttünk. A csoportmeccs nem volt a fejekben egyáltalán, ez inkább az Almtunának okozhatott gondot, mert mi sokat javultunk azóta. Jó csapattal találtunk szembe magunkat, de a második félidőben egy gyors góllal visszajöttünk, és tudtuk növelni a sebességet. Kiegyenlített meccs volt, jó kapusteljesítménnyel megint, mindketten sokat tettek hozzá az egész tornán. A hosszabbításban az ellenfélnek volt valamivel több helyzete, de amikor nekünk kijött az igazi ziccer, azt Varga Balázs bevágta, ezzel sokkoltuk az ellenfelet. Az utolsó erőtartalékunkra is szükségünk volt. A MODO a döntőben élesebben és gyorsabban játszott, mi nem tudtunk megújulni. A próbálkozásaink ezúttal nem mentek be, az ellenfélnek pedig bejöttek a dolgai. Nincs hiányérzetem, összességében öt győzelemmel és négy vereséggel zártunk. Erre az eredményre a klubedzők is büszkék lehetnek, és a magyar hoki is, hogy ekkora potenciál van a gyerekekben. Egyúttal óriási felelősség, hogy a játékosokat olyan helyzetbe hozzuk, olyan fejlesztési csomagban dolgozzunk velük, hogy ezt kiaknázzuk. Látszik, hogy ki lehet aknázni, képesek felvenni a versenyt leendő NHL-draftos játékosokkal is. Korcsolyázásban korábban el voltunk maradva, de ezt már nem érezni. Viszont amivel foglalkozni kell, az a passzolás, passz fogadás, ebben előttünk járnak.”

A program

December 27., 13:20: Magyarország-Wings HC 0-4
December 27., 16:20: Magyarország-Leksands IF 3-6
December 28., 09:20: Magyarország-Almtuna IS 3-6
December 28., 12:00: Magyarország-Vasteras IK 6-1
December 28., 18:30: Magyarország-MODO 2-1
December 29., 9:50: Magyarország-Täby 2-1
December 29., 15:10: Magyarország-Huddinge 1-0
December 30., 8:50: Magyarország-Almtuna 3-2 - hosszabbítás után
December 30., Magyarország-MODO 1-5

A keret

Antek

Tamás

G

IF Troja/Ljungby (SWE)

Olah

Dávid

G

MAC

Deák

Márton

D

IOGJA

Fülöp

Bence

D

MAC

Horváth

Donát

D

MAC

Molnár

Gergő

D

IOGJA

Révász

Botond

D

UTE

Sándor

Bence

D

Debrecen

Szabó

Kornél

D

Debrecen

Alapi

Márton

F

IOGJA

Bartók

András

F

Debrecen

Dobos

Mihály Bendegúz

F

Pesterzsébet

Fekete

Alex

F

IOGJA

Jábor

Bendegúz

F

IOGJA

Lászlóffy

Botond

F

UTE

Nyergesi

Dominik

F

MAC

Tamási

László

F

Viikingit (FIN)

Tóth

Tamás

F

DVTK

Varga

Balázs

F

KooKoo (FIN)

A stáb

Mayer

Péter

Vezetőedző

Rastislav

Ondrejcik

Másodedző

Revák

Zoltán

Másodedző

Máthé

Csaba

Kapusedző

Balázsi

László

Felszerelésmenedzser

Orosz

Dávid

Fizioterapueta

Kramer

Ádám

Csapatvezető

Gyerehokizni