U16: kontextusba lehetett helyezni a gyakoroltakat

2020.12.20. 12:23 |

Négy napig készült közösen Óbudán az U16-os válogatott, amely két hasznos mérkőzést is játszott.

„Jó, hogy a nemzetközi tornák elmaradása után ilyen formában meg tudott valósulni ez a négynapos tábor, erre szükség van a játékosok formálásához, a kémia alakításához. Pozitív volt az együtt töltött idő, a srácok fogékonyak voltak” – mondta Mayer Péter szövetségi kapitány.

Az edzőtáborban ezúttal hat légiós is ott tudott lenni, közülük néhányan a szezonban először vettek részt válogatott programon. A szakvezető szerint így új impulzusok is érték az itthon játszó kerettagokat, és erre is jól reagáltak.

A csapat naptárában hat jeges edzés szerepelt, valamint két mérkőzés az U17-esekkel. Az első találkozón az idősebbek hosszabbításban 4-3-ra győztek, míg a másodikon 6-2-re diadalmaskodtak.

„Nagyon vártuk a meccseket, amelyek az elsők voltak a szezonban. Így éleseben ki lehetett próbálni, kontextusba lehetett helyezni az edzésen gyakoroltakat, és jobban lehetett lemérni, hogy hol tartunk. A tavalyi sikerkorosztállyal, a MODO Kupa-győztes 2004-esekkel játszhattunk, akik azóta egy évvel idősebbek, rutinosabbak lettek, így még jobban inspirált, hogy mire leszünk képesek ellenük. Értékes, hogy az első meccs csak hosszabbításban dőlt el, és a másodikon is vállalható vereséget szenvedtünk, de az eredménynél fontosabb, hogy mit mutattunk. Lehetett volna szorosabb is a vereség, ha beállunk védekezni, de a fejlesztésben nem ez a cél. A döntéshozatalban, az egyéni taktikai elemekben, a nagy sebességű játékban kell kihívás elé állítani a játékosokat. Az a cél, hogy jó körülmények között, nívós ellenfelek ellen, nagy tempón gyakoroljon, hogy mire felnőtté válik, addigra tudja mindezt hasznosítani.”

Mayer Péter szerint olyan hibákat követtek el a játékosok, amelyekből lehet tanulni, és amelyek mögött a törekvés, a gondolat helyes, csak a megvalósítás még nincs kész. Ilyen esetben van esély arra, hogy a megfelelő munkával a jó hibából jó megvalósítás váljon idővel.

A szezon további részének programja még egyeztetés alatt áll.

A keret

Bejó János András GK Vasas
Kiss Dániel GK MAC
Orbán Gergő GK IOGJA
Mészáros Ákos GK Győri ETO HC
Birta Levente D Sportország
Farkas Olivér D TPS (FIN)
Jilly Dániel D Tuto Turku (FIN)
Nádasi Levente D Hammarby (SWE)
Prókai Mátyás D IOGJA
Szemerei Péter D Vasas
Takács Bálint D UTE
Domán Péter D DHK
Bagonya Ádám D IOGJA
Haranghy Bence D/F Vasas
Iuga Dávid F IOGJA
Mihalik Gergő F Viikingit Helsinki (FIN)
Nemes Márton F Slavia Praha (CZE)
Laskawy Ferenc F UTE
Németh Zalán F IOGJA
Zimányi Dániel Zsolt F Tuto Turku (FIN)
Ravasz Csanád F MAC
Szabó Rácz Maxim F KMH
Szöllősi Csaba F Vasas
Révész Levente F DHK
Pásztor József F DVTK
Paska Levente F Vasas
Polónyi Kristóf F UTE

A stáb

Mayer Péter szövetségi kapitány
Revák Zoltán edző
Mihály Jenő edző
Máthé Csaba kapusedző
Balázsi László felszerelés manager
Orosz Dávid fizioterapeuta
Kramer Ádám csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV