U16: kiváló szezonzáró

2022.04.29. 12:30 |

Az U16-os válogatott a harmadik helyen végzett a lettországi Riga Kupán. Péter Róbert vezetőedző és Lencsés Dávid csapatkapitány értékelte a tornát.

Összességében mennyire vagy elégedett a héttel és a tornával?

Ismerve a torna rendszerét és lebonyolítását, a cél az volt, hogy olyan környezetet teremtsünk a játékosok számára, amely minden téren kihívást jelent, gondolok a feszes menetrendre, a napi 3 mérközésre és a nemzetközi csapatok elleni kihívásokra. Ősszességében elégedett vagyok.

Milyen volt a mezőny a Riga Cupon?

Vegyes volt a mezőny, de mindegyik mérkőzés kihivás volt. Nemzetkőzi szinten játszani mindig kihívást jelent. Értékes tapasztalatokat szereztünk.

Melyek azok a játékelemek, amelyek jól működtek, és melyek mentek kevésbé jól?

Felkészítettük a srácokat, hogy minden meccs más, és készen kell állnunk. A teljesítményünk fokozatosan javult.

Naponta 2-3 meccset kellett játszani. Ez mennyire volt megterhelő, a végére mennyire jött ki a fáradtság?

A srácok az elején nehezen tudtak alkalmazkodni a körülményekhez. 5 perc bemelegítés állt rendelkezésre, és kezdődött a mérkőzés. Egy mérkőzés időtartama 3 x 15 perc volt, futó órával, egy perc szünettel a harmadok között. Az üzenetem egyértelmű volt: minden gyorsan történik, nekünk készen kell állnunk. Mindent gyorsan fogunk csinálni, gyorsan kell alkalamzkodnunk, gyorsan kell játszunk, és gyors döntéseket kell hozni. A nap végére kiüresítettük a tankot.

Az elődöntős vereség után hogyan sikerült ilyen gyorsan összekapni a csapatot, és egy ilyen kiélezett bronzmeccset megnyerni?

A másik csoport győztesével játszottunk az elődöntőben. Nem volt akkora különbség a játékban, mint amit az eredményjelző mutatott, de sok egyéni hibát követtünk el. Nem voltunk elég jók ezen a meccsen. A srácok megértették, hogy nemzetközi szinten minden nap nagyszerűen kell játszani. Tanulságos mérkőzés volt.  A bronzmeccsen tudtuk, hogy mit kell játszani a sikerhez. Ismertük az ellenfelet, egy nappal korábban játszottunk ellenük. Tudtuk, mire számíthatunk. A nagy kérdés az volt, hogy mentálisan mennyire tudunk erősek maradni az előző vereség után. Szoros és küzdelmes meccs volt. A helyes úton játszottunk, és sikerült  megnyerni a mérkőzést. Ezeknek a srácoknak minden nap szükségük lenne hasonló meccsekre.

Az érem szép megkoronázása az egész szezonnak?

Összességében pozitív, kihívásokkal teli, hasznos torna volt. Örülök, hogy olyan környezetet teremtettünk a játékosok számára, amely minden téren kihívás elé állítja őket.  Minden játékos fejlődött a torna során, olyan információkat és eszközöket adtunk nekik, amelyeket minden nap használhatnak. Kiváló szezonzáró volt ennek a korosztálynak.

Lencsés Dávid csapatkapitány értékelése: “Szerintem nagyon jó lehetőség volt a csapatnak a torna, hogy kipróbáljuk magunkat színvonalas csapatok ellen. A meccseket nem kezdtük a legjobban de lépésenként fejlődtünk és egyre jobban játszottunk. A csapat kemény munkája a végén kifizetődött. Én személy szerint nagyon pozitívan éltem meg ezt a kupát. mert az szezon végén is játszhattunk meccseket külföldi erős csapatokkal,. és megtanított arra hogy gyorsan alkalmazkodjak a körülményekhez.”

Eredmények:

Magyarország–Prizma 2-1
Magyarország–HK Broceni 5-1
Magyarország–Team Eesti 5-2
Magyarország–Hockey Talents 5-3
Magyarország–TuTo 8-2
Magyarország–HS Riga 2-2

Magyarország–Ogre 1-6 – elődöntő
Magyarország–HS Riga 3-2 szétlövés után – a harmadik helyért

A keret

Gergely Hunor G DHK
Király Olivér G ETC Crimmitschau GER
Aleksandar Antonijevic F IOGNJA
Almás Zétény F UTEJA
Barna Olivér F KÁRPÁTI FARKASOK
Birta Levente F Lund Giants HC SWE
Borsos Barna D BJA
Dobos Boldizsár Péter F BJA
Franyó Krisztián Zoltán D UTEJA
Horváth Alex D KÁRPÁTI FARKASOK
Kálmán András D BJA
Laskawy Ferenc F SC Bietigheim-Bissingen
Lencsés Dávid D IOGNJA
Lobenwein Bálint F BJA
Lőczi Barnabás F IOGNJA
Mester Máté F UTEJA
Molnár Botond Levente F KÁRPÁTI FARKASOK
Mura Milán D DVTKJA
Nagy András F UTEJA
Zimányi Dániel Zsolt F TuTo FIN

A stáb

Péter Róbert Vezetőedző
Mihály Jenő Edző
Máthé Csaba Kapusedző
László Balázs Fizioterapeuta
Balázsi László Felszerelés-menedzser
Oláh Zsolt Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV